Sinileväkausi alkoi Pirkanmaan järvissä

Sinilevä on selvästi runsastunut Pirkanmaan järvissä. Nokialla Pyhäjärven Halkoniemen uimarannassa, Lehtiniemessä ja Maatialanlahdessa havaittiin runsaasti sinilevää. Vähän sinilevää havaittiin seitsemällä kohteella, Pyhäjärvessä Vesilahden kirkonkylän rannassa, Kirkkojärven Lempoisten uimalassa, Mäyriänrannassa ja Kranstolpan uimarannassa Pirkkalassa.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden normaalia enemmän.

Sinilevä ei ole aina myrkyllistä. Järvien tutkituista esiintymistä noin puolet on ollut myrkyllisiä. Jotkut sinilevälajit voivat muodostaa sekä myrkyllisiä että myrkyttömiä kantoja. Jopa samassa leväesiintymässä osa levämassasta voi olla myrkyllistä ja osa ei. Sinilevien myrkyllisyys voidaan selvittää ainoastaan laboratoriotutkimuksissa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>