Tangokuningatar Aino Niemi Kuokkalankosken markkinoille

Viime viikon torstaina Tangomarkkinoilla uudeksi Tangokuningattareksi valittu Aino Niemi tulee perinteiseen tapaan esiintymään Lempäälään Kuokkalankosken markkinoille ensi lauantaina.

Tangokuningatar Aino Niemi kunnioittaa tangon tarinaa ja haluaa välittää sen kuulijoille. Kuva: Jani Pihlaja

Kouvolasta kotoisin olevan Aino Niemen kilpakumppanina kahden parhaan superfinaalissa oli Mia Leivo. Finaalissa molemmat lauloivat Taru Piiran säveltämän Elämälle-kappaleen, joka voitti tämän vuoden tangosävellyskilpailun.

Aino Niemi oli Tangokuningatar -finaalissa ensimmäistä kertaa. Tuomaristo kuvaili uutta kuningatarta muun muassa seuraavasti: kasteenraikas, sydämeenkäyvä, sielukas, herkkä, hurmaava, runollinen ja keskittynyt.

Hän on aikaisemmin voittanut jo Tangojunioiri–kilpailun. Määrätietoiseksi itseään kuvaava Aino harrastaa metsästystä ja kirkkovenesoutua. Aino tunnustaa pitävänsä kotimaisesta musiikista ja nauttii tangon laulamisesta.

– Kunnioitan tangon tarinaa, ja haluan välittää sen kuulijalle. Olen nuori, mutta tulkitsen. Olen nöyrä ihminen, jota on helppo lähestyä. Pyrin tekemään aina parhaani ja ottamaan opikseni.

Ainon motto elämässä: Vain päivän tahdon kerrallaan!

Uusi Tangokuningatar esiintyy markkinoilla klo 12 ja klo 14. Tällöin pääset itse toteamaan, ovatko kilpailun tuomarit tehneet oikean ratkaisun!

Teksti: Jorma Lehtinen

Kuva: Jani Pihlaja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?