Paul Brownille Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto

Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahasto on myöntänyt 2 000 euron tunnustuspalkinnon Paul Brownille ultimaten parissa tehdystä pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä nuorten valmennuksessa. Tuki julkaistiin ja stipendi ojennettiin Brownille osana Tampereen SM-viikkoa järjestetyssä ultimaten mixed-SM-turnauksessa sunnuntaina 9. heinäkuuta.

Paul Brown on toiminut seura-aktiivina kolmella vuosikymmenellä. Hän on perustanut käytännössä tyhjästä ja mahdollistanut omalla työllään kahden elinvoimaisen junioriseuran – Total Ultimate Frisbee Freaksin ja Lempäälän Kisan – toiminnan olemassaolon sekä ollut merkittävästi nostamassa myös kolmatta pirkanmaalaisseuraa, Unlimited Frisbee Organizationia, sen alkutaipaleella.

Brownin merkityksestä lajille kertoo hyvin seuraava kuvaus: ”Jos Pauleja olisi Suomessa edes viisi, ultimatea pelattaisiin viidelläkymmenellä paikkakunnalla. Jokainen seura tarvitsisi hänen kaltaisen pioneerin ja pitkäjänteisen puurtajan.”

Lempäälässä Paul Brown tunnetaan Lempäälä Ultimate Experiment -nimisen junioriultimateseuran perustajana ja intohimoisena lajin puuhamiehenä.

Lempäälä Ultimate Experiment liittyi myöhemmin Lempäälän Kisaan ja ultimatejoukkue tunnetaan nykyään nimellä LeKi. LeKin toiminta on perustamisesta asti ollut nimenomaan junioreille suunnattua ja LeKi on ollut jo usean vuoden ajan Suomen johtava junioriultimateseura.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>