Lempofestit vai Vesilahtipop?

Tiedotteita loppuunmyydyistä festareista ja festaripäivistä tippuu tasaiseen tahtiin sähköpostiin. Himos, Suomipopfestarit Jyväskylässä, Kuopion viinijuhlat, Ruisrock ja niin edelleen.

Festarit eivät enää ole pelkästään nuorten temmellyskenttiä. Mukana jammaavat myös heidän vanhempansa. Väkeä riittää vesisateesta ja koleasta ilmasta huolimatta. Esiintyjinä ovat festarista toiseen samat nimet. Syy menestykseen on siis
oltava muualla kuin esiintyjärepertuaarissa. Vai onko?

Guns N’ Roses veti Hämeenlinnaan 55 000 ihmistä loppuunmyytyyn Kantolan tapahtumapuistoon. Viime kesänä 30 000 rokkasi Ratinassa Eppujen tahtiin. Voisiko syy menestykseen löytyä nostalgiasta?

Ultra Bra teki paluun Ruisrockissa ja keräsi keikalleen huikean määrän väkeä. Jyväskylässä lavalle kipusi kotimaisen musiikin järkäleitä Popedasta Yöhön ja Dingoon. Kyseiset bändit ovat paistatelleet suosiossa kymmeniä vuosia ja niiden alkuaikojen fanit lähentelevät vahvasti keski-ikää.

Valkeakoskella järjestetään tänä kesänä kaksi suurta musiikkitapahtumaa: Työväen musiikkijuhlat ja uutena Iskelmäkesä-tapahtuma. Tampereella alkavat juuri Tammerfestit ja loppukesästä vuoronsa saavat Blockfestit. Lähellä tapahtuu, mutta ei aivan kotikonnuilla.

Legendaarinen Puntala-rock toki on luku sinänsä. Vuodesta toiseen suosittu tapahtuma tuo väriä Lempäälään isolla kädellä ja väkeä ympäri Suomea.

Kesäinen musiikkitapahtuma hyvillä artisteilla kuitenkin puuttuu. Nostalgianälkäiset aikuiset ja juhliva nuoriso mahtuvat nykyään samoille festareille. Paikkojakin varmasti löytyisi, mutta mistä löytyisi järjestäjä?

edit. 19.7.2017 klo 12.13. Otettu kirjoituksesta pois Sauna open air, jota ei järjestetä tänä vuonna.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?