Eetu ja Mirella Erander avioituivat Suomen suurimmissa häissä, jotka järjesti Radio City.

Mennäänkö naimisiin radiossa?

Vihkimisen jälkeen uunituore aviopari kävi kilistelemässä hotellihuonessa ja saapui sitten juhliin, joissa olivat myös muiden radioiden pariskunnat. Kuva: Senja Rapila

Kirkonkellot kumahtelevat komeasti ja tuttu häämarssi alkaa soida. Hääpari vilkuilee toisiaan jännittyneen näköisenä. Parin ympärille on aseteltu mikrofoneja ja videokamera on valmiina vangitsemaan jokaisen hetken. Nämä ovat Eetu ja Mirella Eranderin häät, joita koko Suomen kansa voi kuunnella radiosta.

– Halusimme mennä naimisiin pienesti ja sievästi, mutta erikoisella tavalla, morsian kertoo.

Eetu kuuntelee töissä yleensä Radio Cityä, minkä seurauksena syntyi idea hakea osallistujiksi Suomen suurimpiin häihin. Se on konsepti, jossa kolme pariskuntaa avioituu kolmen radiokanavan suorissa lähetyksissä. Häitä juhlittiin kesäkuun 16. päivä, ja vihkiminen alkoi jo yhdeksältä aamulla.

Aviopari keskusteli osallistumisesta yhdessä, mutta Mirella ei loppujen lopuksi tiennyt, lähettikö Eetu hakemuksen vai ei. Eetu toteaa, että lopullinen päätös syntyi illalla juuri ennen hakuajan päättymistä.

Toukokuun loppupuolella Eranderit saivat puhelun, jossa kerrottiin, että heidät oli valittu useiden satojen hakijoiden joukosta sanomaan toisilleen tahdon suorassa lähetyksessä. Eetu paljastaa, että hänen hakemuksensa salaisuus oli Mirellan kehuminen.

– En ajatellut, että he valitsisivat tällaisen tavallisen perheellisen parin Vesilahdelta, Mirella sanoo.

 

Radio hoiti notaarin, sormukset ja juhlien järjestämisen. Hääparin täytyi itse ainoastaan hankkia puvut ja saapua paikalle. Mirellan mukaan radiohäät vaativat avoimen mielen, koska muut suunnittelivat suurimman osan juhlien kulusta.

Pariskunta oli häihinsä niin tyytyväinen, ettei olisi muuttanut mitään. He saivat jopa matkalahjakortin, jonka aikovat käyttää talvella.

Cityn studioon pakkautui vihkimisen ajaksi 10 vierasta, joiden joukkoon kuuluivat juontajat Mikko Honkanen ja Ville Kinaret. Tunnelma oli tiivis ja intiimi. Eetun toive toteutui, sillä hän ei halunnut isoja juhlia, joissa joutuisi olemaan huomion keskipisteenä.

– Vitsailimme, että joudummekohan katselemaan vihkimistä studion ikkunan takana. Tilaisuus oli todella kaunis ja herkistävä. Vieläkin tulee kyyneleet silmiin, kertoo Mirellan äiti Iiris Nieminen.

Mirellan ja Eetun häihin osallistui satojatuhansia vieraita, vaikka paikan päällä olikin vain muutama läheinen sukulainen ja ystävä. Radio City nimittäin teki vihkitilaisuudesta radiolähetyksen lisäksi myös suoran videolähetyksen. Mirella kertoo, että esimerkiksi monet hänen asiakkaansa kerääntyivät ruutujen ääreen katsomaan kampaajansa häitä.

Mirella valitsi itselleen vintage-henkisen kellomekon, jota koristivat kauniit kukat. Hänen hääkimppunsa sopi täydellisesti mekon värimaailmaan. Eetulla puolestaan oli yllään perinteinen puku liiveineen päivineen. Kuva: Senja Rapila

 

Mirella ja Eetu tapasivat keväällä 2014 nettideittipalstalla. Mirella asui silloin poikansa kanssa Nokialla, ja he muuttivat noin puolen vuoden päästä Vesilahteen Eetun luokse. Myös Eetulla on kaksi lasta.

Mirella ajatteli aluksi, ettei hän halua mennä enää koskaan naimisiin. Viime syksynä hänen mielensä kuitenkin muuttui.

– Soitin Eetun äidille ja kysyin, ottaako hän minut miniäkseen. Hän vastasi, että totta kai ja kutsui minua ”tolkun emännäksi”, Mirella muistelee.

Mirella päätti kosia miestään aamulenkillä lähimetsässä omana syntymäpäivänään. Eetu vastasi tietenkin myöntävästi, sillä hän oli itsekin ajatellut ”hoitavansa asian jossain vaiheessa”.

Herra ja rouva Eranderin elämä jatkuu erikoisten häiden jälkeen tavalliseen tapaan, eikä julkisuus kiinnosta heitä. Arki yhdessä on tuntunut aina mutkattomalta.

– Olen löytänyt rinnalleni mahtavan pakkauksen, Eetu toteaa.

– Vieläkin tuntuu oudolta, kun Eetu kutsuu minua vaimoksi, Mirella sanoo.

Suomen suurimmat häät: Eetun ja Mirellan vihkiminen 16.6.2017

Julkaissut Radio City 15. kesäkuuta 2017

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?