Harri Penttilä: Tule tyttö tanssimaan (2017)

Ei parempi, vaan erilainen

Kuva: FoTom

Tämän vuoden maaliskuussa ilmestynyt Harri Penttilän Tule tyttö tanssimaan on ensivaikutelmaltaan helppoa tanssimusiikkia, varsin iloista ja perinteistä 1950–60-lukujen hengessä. Tarkempi tutkiskelu todistaa kuitenkin, että tunnelmaltaan ajoittain raskas levy on tarkkaan harkittu kokonaisuus – ja yllättävä.

Tanssillinen osuus sijoittuu levyn alkuun. Jos vain saan sua koskettaa on kesäyöhön sopiva kertomus ikävästä toisen luo, ja bändi pistää tässä parastaan. Täydellinen avauskappale ei lupaa liikaa, vaan tuo hyvin esille muusikoiden lahjakkuuden ja osaamisen tason.

Kokonaisuudesta on saatu tiivis, toimiva ja monipuolinen. Sanoituksissa on välillä hieman ruuhkaa. Toisena tuleva, levyn nimikappale, Tule tyttö tanssimaan, on tunnelmaltaan huomattavasti kevyempi, hien pintaan nostattava, reipas sykkeenkohottaja. Mutta että tanssimusiikkia, sitä tämä teos ei kokonaisuudessaan ole.

Ensimmäisten neljän kappaleen jälkeen Penttilän laulaminen sinkoutuu aikakoneella nykyhetkeen. Laulutyyli vaihtuu ja siirtyy pois tanssilavoilta, mutta sama haikeus jää väreilemään sekä kitarassa että sanoituksissa.

Kaipuu ja haaveet ovat sanoitusten kantava voima, mutta ajoittain leikittelevältä levyltä löytyy myös suuri rakkaudentunnustus ja katsaus parisuhdehelvettiin. Vesilahtikin on mainittu.

Musiikillisesti levy on monitasoinen ja -vivahteinen, täydellisesti hallittu kokonaisuus. Erityismaininnan arvoinen rytmiryhmä, Henri Ruostila ja Tero Mäenpää, kuljettavat tarinoita vankasti. Levyn helmi, Vähän aikaa, on jätetty viimeiseksi ja se luokin toiveita uudesta levystä. Lisää tätä, kiitos!

 

Jukka Poski

Keski-iän ylittänyt levyarvostelija. Raskaan musiikin ystävä.

 

Harri Penttilän Tule tyttö tanssimaan on julkaistu 24.3.2017.

Sävellys ja sanoitus: Harri Penttilä.

Onnelliset ahh sävellys Tero Mäenpää. Sovitus Harri Penttilä ja Henri Ruostila.

Harri Penttilä: laulu, kitarat, saksofoni. Henri Ruostila: rummut, basso, koskettimet, piano. Tero Mäenpää: kontrabasso. Sami Ruostila: kitarasoolot kappaleissa 4 ja 9.

Äänitys ja miksaus: JWR-Studio. Masterointi: KW-masterointi. Tuottaja: Henri Ruostila.

Levyn kuvat ja kannet: FoTom.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?