Kuusiniemen vauhti riitti Euroopankin tasolla

Kuva: Sari Nuora
Santeri Kuusiniemi edusti kunniakkaasti sekä Suomea että Lempäälää nuorten EM-kisojen 100 metrillä Italian Grossetossa. Santeri oli koko joukon 9. nopein kiituri.

Suomen pikajuoksijat ovat olleet muuten vaisun yleisurheilukesän säväyttäjiä. Erityisen positiivista on ollut nuorten juoksijoiden esiinmarssi laajalla rintamallla. Yhtenä pikajuoksutähtenä on tänä kesänä viilettänyt Lempäälän ja Kuljun Santeri Kuusiniemi.
Italian Grosseton alle 20-vuotisten EM-kisoissa Kuusiniemi kiiti satasen suoran kahdesti vallan mainiolla nopeudella ja ylsi lopputuloksissa sijalle yhdeksän. Kahdeksan parhaan finaalipaikkakin lipui sivu suun äärimmäisen niukalla tavalla.
– Pääällimmäinen fiilis on ihan huikea. Olen tosi tyytyväinen kisojen antiin, sijoituksellisesti Italian-reissu meni kohdallani yläkanttiin, iloitsi Rooman lentokentältä tavoitettu Kuusiniemi.
Alkuerissä Santeri eteni välieriin rennolla juoksulla, joka päätyi aikaan 10,77. Välieriin selviytyi 24 nopeinta nuorta miestä. Välierässä ulkoradalla juossut Kuusiniemi sai kohtuuhyvän startin, kiihdytti rennon lennokkaasti ja taisteli maaliviivoille asti tasapäisesti sijojen 3 – 5 tienoilla. Maalissa kello näytti hänelle noteerausta 10,65, mikä oli ensimmäinen aika, jolla jäi finaalin ulkopuolelle. Saksan Thomas Barthel kiilasi toisesta väierästä Santerin ohi samalla ajalla, mutta sijoituksensa turvin.
– Välieräjuoksu oli hyvä, joskaan ei mikään nappiveto. Kuntopiikki osui toki kohdilleen loistavasti, Italiassa oli kolmisenkymmentä astetta lämmmintä ja olosuhteet olivat kunnossa, Kuusiniemi kommentoi.
Satasella Suomeen tuli hopeamitali, kun kauden sensaatiojuoksija Oulun 17-vuotias Samuel Purola oli huippuiskussa. Purolan vauhti jatkui 200 metrilläkin mitalinhohtoisena, saaliina oli pronssia.
Lempäälän Kisan Yleisurheilua edustava Santeri Kuusiniemi osallistui myös 200 metrin alkueriin, mutta matka jäi kesken takareiden krampintuntemuksen takia.
– Heti, kun tunsin jalassa ensimmäisen nyppäyksen, lopetin juoksun siihen. En halunnut riskeerata loppukautta, että jalkaan olisi tullut pahempi vamma. Nyt pääsin säikähdyksellä ja kisakausi jatkuu nuorten SM-kisoilla Kauhavalla parin viikon päästä, Santeri selvitti katsomossa ollutta kannustajajoukkoa säikäyttänyttä tilannetta.
Viestiporukastakin Santeri vetäytyi pois, mitään riskiä pahemmasta loukkaantumisesta ei haluttu ottaa. Suomen viestisakki oli lopulta finaalin seitsemäs.
Suomen pikajuoksulle siis kuuluu hyvää, monella matkalla eri ikäiset pikakiiturit ovat kipuamassa kohti hyvää eurooppalaista tasoa. Tilanne on sikäli nurinkurinen, että Suomen Urheiluliitto on vähentänyt pikajuoksijoiden tukea huomattavasti.
– Kieltämättä vähän ristiriitainen tilanne, liiton tuki on vähentynyt selvästi, mutta urheilijoiden tulokset ovat parantuneet kautta linjan, hymähti Kuusiniemi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?