Venla Ranta esteissä ennätykseensä

Lempäälän Kisan Yleisurheilun Venla Ranta debytoi legendaarisissa Kalevan kisoissa eli aikuisten SM-kisoissa ensimmäistä kertaa juoksu-urallaan. Vielä alle 17-vuotisten sarjaan mahtuva Venla osallistui 3000 metrin esteisiin Seinäjoella ja päätyi varsin mukavaan 11. sijaan uudella omalla enntäyksellään 11.27.
– Omasta enkasta lohkesi seitsemisen sekuntia, joten tosi tyytyväinen juoksuuni olen. Toki lopussa matka painoi, viimeinen tonni oli raskas, tiivisti Ranta tuntemuksiaan.
Pistesijaan matkaa lempääläisjuoksijalla jäi yhdeksisen sekuntia ja mitalikoroke kiilui rapean 50 sekunnin päässä.
Esteitä Venla on treenannut tänä kesänä aiempaa hitusen enemmän, Seinäjoen kilpailu oli kauden kolmas laatuaan.
– Ehkä sileät matkat, eritoten 3000 metriä, ovat vielä päämatkojani, mutta tykkään tosi paljon juosta esteitäkin. Kaksi kesää sitten loukkaannuin aika pahoin estekisassa, joten sitä pohjaa vasten olemme olleet lajia kohtaan hiukan varovaisia, mutta muutamat vesiestetreenitkin on takana tältä suvelta, kertoi isänsä Veli-Matti Rannan valmennuksessa oleva Venla.
Rannan syyskesässä siintävät nuorten Pohjoismaiset kisat ja totta kai ikäluokan omat SM-mittelöt.
LeKi-YU:n edustus Kalevan kisoissa jäi tällä kertaa Venla Rannan harteille. Kestävyysjuoksija Klaara Leponiemen ja korkeushyppääjä Matias Mustosen pitivät kisoissata sivussa vammat, eivätkä kisarajan saavuttaneet Eerika Reunanen ja Nea Karppinenkaan mukaan pitkiin aitoihin lähteneet. Santeri Kuusiniemi seuran ykköstykkinä oli samaan aikaan nuorten EM-mittelöissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?