Omaisuusrikokset työllistävät poliisia Lempäälässä ja Vesilahdessa

Rikosten määrässä ei viime vuoden tammi–kesäkuuhun verraten ole tapahtunut suurta muutosta

Sisä-Suomen poliisilaitoksen tietoon tuli Lempäälän alueella tammi–kesäkuun aikana 970 rikosta. Vesilahdessa rikoksia tapahtui yhteensä 107. Muutos viime vuoteen verrattuna oli Lempäälässä -4,8 prosenttia. Vesilahdessa rikokset lisääntyivät 15 prosentilla.

Eniten kummassakin kunnassa tehdään omaisuusrikoksia. Niiden selvitysprosentti on Lempäälässä 43,9 ja Vesilahdessa 34,6. Vesilahdessa tapahtui alkuvuoden aikana kahdeksan vapaa-ajan asuntoon kohdistunutta varkautta. Lempäälässä vapaa-ajan asuntoon tunkeuduttiin anastamismielessä neljästi. Moottoriajoneuvosta varastettiin tavaraa Lempäälässä 15 kertaa, kun taas Vesilahdessa moottoriajoneuvot saivat olla rauhassa.

Lempäälässä väkivaltarikokset lisääntyivät 12,7 prosenttia ja niitä tehtiin alkuvuonna 53. Eniten viime vuoteen verraten lisääntyivät pahoinpitelyt yleisellä paikalla. Yksityisellä paikalla tehdyt pahoipitelyt vähenivät. Vesilahdessa väkivaltarikoksia tapahtui alkuvuonna seitsemän.

Vesilahdessa ei alkuvuonna tehty yhtään huumausainerikosta. Lempäälässä huumausainerikokset lisääntyivät 37 prosenttia ja niitä tehtiin 37. Niistä törkeitä huumausainerikoksia oli kaksi.

Liikennerikokset vähenivät Lempäälässä kaikilta muilta osin paitsi rattijuopumuksissa. Lempäälässä tavattiin tammi–kesäkuussa 31 rattijuoppoa, joista 14 oli törkeitä rattijuopumuksia. Vesilahdessa liikennerikokset lisääntyivät. Yhteensä liikennerikoksia tapahtui alkuvuonna 25, kun viime vuonna luku oli 19. Rattijuoppoja jäi kiinni neljä, joista kolme ylitti törkeään rattijuopumuksen rajan.

Lempäälässä poliisilla oli tammi–kesäkuussa yhteensä 1 779 hälytystehtävää ja Vesilahdessa 259.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?