Menestrinalle pronssia Puolasta

Puolan Wroclavissa pidetyissä ei-olympialajien maailmankisoissa nähtiin upeaa suomalaismenestystä, kun lempääläisjuurinen Jutta Menestrina otti vesihiihdon hypyistä pronssia 47.7 metriä kantaneella leiskautuksella. Kisan voitti Valkovenäjän Natallia Berdnikava, toiseksi ponkaisi Kreikan Maria Vybranietsova.
Menestrina hyppäsi alkukilpailun ensimmäisellä hypyllä (47 metriä) toiseksi, millä irtosi varma finaalipaikka. Jatkoon mahtui paljon lajin dramatiikaa.
– Toisella hypyllä hain finaalia varten sellaista suoritusta, joka riittäisi voittoon asti. Olosuhteet olivat haastavat, jotka vaikuttivat osaltaaan hypyn epäonnistumiseen. Tein ilmassa kokonaisen etuperin voltin, mutta selvisin ehjänä, kertasi Jutta Menestrina huimia hetkiä.
Finaalissa Menestrina onnistui parantamaan 47,7 metriin asti. Kotiintuomisena oli tiukassa kisassa pronssimitali.
– Palkintopallilla oli mahtava fiilis, sillä World games organisaatio oli rakentanut mahtavan tapahtuman. World games kisoissa on enemmän urheilijoita kun talviolympialaisissa. Mitalini oli ensimmäinen Suomelle, mikä tuntui erityisen hienolta, iloitsi Jutta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>