Satoi tai paistoi, akat ampuvat!

Lauantaina 5. elokuuta Kokkovuoren haulikkoampumakeskuksessa järjestettiin jo kolmannen kerran naisille suunnattu haulikkoammuntatapahtuma, Akat ampumaan. Mukana oli pitkälti yli kolmekymmentä haulikkoammunnasta innostunutta naista aivan aloittelijoista kokeneempiin ampujiin. Osalla on metsästystaustaa, ja osa on kiinnostunut puhtaasti urheiluammunnasta. Maailmanmestarit Satu Pusila ja Pia Nybäck olivat valmentamassa ampujia, ja olipa osallistujien joukossa kolmaskin maailmamestari, Mopsi Veromaa.

Pia Nybäck valmentaa.
Kuva: Erkki Liius

Päivän aikana nähtiin vuorotellen kaatosadetta ja auringonpaistetta, mutta se ei menoa haitannut, sillä Kokkovuoressa ammutaan katosten alta. Ammuntatreenin lomassa nautittiin herkullisia ruokia ja päivän päätteeksi tietenkin saunottiin. Päivän aikana oli mahdollisuus hyödyntää kosmetologin hemmotteluhoitoja tai ostaa ampumaharrastajan varusteita. Omaa ampumavuoroa odotellessa toiset innostuivat kokeilemaan myös kuplatörmäilyä.

Tapahtumasta kuvattiin materiaalia myös järjestävän seuran eli Pohjois-Hämeen Ampujien toiseen TV-ohjelmaan, joka nähdään syksyllä AlfaTV:llä. Ensimmäinen ohjelma, Haulikkourheilun riemua, on edelleen katsottavissa AlfaTV:n Permanto-verkkopalvelussa.

Beretta sauhuaa.
Kuva: Erkki Liius

Pia Nybäck valmentaa.
Kuva: Erkki Liius

Akat ampumassa.
Kuva: Erkki Liius

Kuplatörmäilyä.
Kuva: Erkki Liius

Kolme maailmanmestaria: Pia Nybäck (vas.), Mopsi Veromaa ja Satu Pusila Kuva: Erkki Liius

Teksti: Janne Hokkanen

Kuvat: Erkki Liius

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?