Poliisi antaa vinkkejä marjametsään lähtijöille

Marjastuskausi on kohta kuumimmillaan ja moni suuntaa metsään marjamaille. Valitettavasti reissu ei aina mene suunitelmien mukaan, ja poliisille tulee säännöllisesti kadonneen henkilön etsintätehtäviä maastoon. Jotta marjareissu sujuisi hyvin, muistuttaa poliisi seuraavista asioista.

Puhelimeen kannattaa ladata 112-sovellus. Sen avulla eksynyt voidaan löytää nopeammin. Sovellus paikantaa sen käyttäjän tarkasti toisin kuin hätäpaikannus, joka kertoo vain alueen, jossa etsittävä on. Alue voi illa jopa kilometrien laajuinen.

Puhelimen akku on syytä ladata ennen metsään lähtemistä. Myös vara-akku, jos sellainen löytyy, kannattaa ottaa mukaan. Lisäksi kartta ja kompassi on syytä ottaa matkaan.

Jos on mahdollista, älä lähde yksin metsään. Jos kuitenkin lähdet, kerro läheisellesi, minne menet ja milloin tulet takaisin. Pukeudu vaatteisiin, joilla erotut metsän väreistä.

Marjaretki on hyvä ajoittaa ajankohtaan, jolloin päivää on vielä jäljellä. Yötä vasten metsään en kannata suunnata.

Seuraa maastomerkkejä luonnossa, jotta pysyt kartalla sijainnistasi. Voit vaikka laittaa puunoksiin räikeän värisiä muovipusseja reittisi varrelle tai lähtöpisteeseen, niin osaat suunnistaa samaa reittiä takaisin ja poimia samalla pussit pois.

Jos eksyt, soita hätäkeskukseen 112-sovellusta käyttäen ja mene aukiolle paikalle odottamaan apua. Energiaa ei kannata tuhlata edestakaisin kävelyyn.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>