Tarinailta: Peli on leikin asia

Ahdistuneisuus, masennus ja keskittymishäiriöt yleistyvät. Stressi ja suorittaminen ovat läsnä lähes jokaisen arjessa ikään, sukupuoleen ja sosiaaliseen statukseen katsomatta. Mihin katosivat keveys ja ilo?

Amerikkalaisen National Institute of Playn perustaja, tutkija, lääkäri, professori Stuart Brown tietää. Hänen mukaansa tarvitsemme enemmän leikkiä. Leikkiminen muuttaa aivoja, kehittää luovuutta ja virkistää sielun. Samoilla linjoilla oli jo 1930-luvulla Johan Huizinga, jonka mielestä leikki ei ollut vain lasten huvia vaan ihmisen perusolemus. Itseasiassa voi olla, että koko kulttuurimme perustuu kykyymme kuvitella uusia olosuhteita ja toimia sen mukaan. Ja mitä kerrotaankaan Einsteinin tehneen kiinnostuessaan suhteellisuusteoriasta? Leikkineen ratsastavansa valonsäteellä!

Tarinaillassa palataan lapseksi jälleen, tilaan jota Japanissa tavoitellaan henkisen kasvun korkeimpana oppina. Ilta alkaa Kuokkalan ala-asteen koululaisten kanssa tutustumalla erilaisiin leikkeihin Villa Hakkarin piha-alueella. Sen jälkeen mietitään leikkimistä ja leikin vaikutuksia hyvinvointiimme. Tutkimustietoja ja näkökulmia aiheeseen tuovat professori, pelitutkimusryhmän johtaja Frans Mäyrä Tampereen yliopistosta sekä leikki-innovaattori Isa Pelto Perinneleikit ry:stä.
Perinneleikeistä kertomassa ovat myös Soile ja Hannu Turkkinen.

Tapahtuma on maksuton. Väliajalla voi ostaa Hakkarin kartanon herkkuja. Tietysti kannattaa kokeilla onneaan ja tukea Runo- ja Sanataideyhdistyksen toimintaa osallistumalla arpajaisiin.

Tarinailta
Torstaina 24.elokuuta kello 19-21
Pihaleikit 18:00 alkaen
Mansikin kammari, Villa Hakkari (Kuokkalantie 5, Lempäälä)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?