Emma Gleisner tuplamestaruuteen nuorten SM-kisoissa, Kolehmaiselle kokemusta

Lempäälän Kisan painonnostolupaus Emma Gleisner putsasi pöydän palkinnoista Kuusankoskella pidetyissä alle 20- ja 23-vuotiaiden SM-kilpailuissa. Sarjassa alle 75 kiloa nostanut Gleisner tempasi uudeksi ennätyksekseen 77 kiloa, joka uupuu enää 4 kiloa alle 20 vuotiaiden naisten Meri Ilmarisen nimissä olevasta SE-tuloksesta.

Riikka Pulkkinen ja Emma Gleisner palkintopallilla. Kuva: Teemu Roininen

Tempauksen jälkeen Emma johti sarjaansa selvällä kymmenen kilon erolla toiseksi tulleeseen ja myös ennätystuloksiaan hienosti kolistelleeseen Joensuun Riikka Pulkkiseen. Työnnössä Gleisnerin oli tällä kertaa tyytyminen vain alkupainon selättämiseen, tuloksen jäädessä 90 kiloon. Tankoon lastattu uusi ennätysrauta 94 kiloa jäi vielä odottamaan suorille käsille asettamista. Seuraava yritys tullaan todennäköisesti näkemään syyskuun alussa Parkanossa nostettavissa Etelä-Suomen mestaruuskilpailuissa, ja viimeistään lokuussa nostettavissa ikäluokan EM-kilpailuissa.

Ennätystä sivuavalla yhteistuloksella (77+90=167) Gleisnerin kaulaan pujotettiin molempien ikäluokkien mestaruudesta kertovat kultaiset mitalit. Mestaruus oli alle 20-vuotiaiden sarjassa jo toinen perättäinen. Vain pari päivää tätä aiemmin Lempäälän Kisaa edustava Rami Kolehmainen nosti Ruotsin Halmstadissa masters-ikäluokkien Euroopan mestaruuskilpailuissa.

Hyvässä nousukunnossa olleelta Kolehmaiselta oli lupa odottaa ennätysten tuntumaan asettuvaa tulosta. 45-vuotiaiden alle 94 kilon sarjassa voimailleen Kolehmaisen urakka lähti kuitenkin yskähdellen liikkeelle alkupainon 90 kiloa noustessa vasta toisella yrittämällä. Viimeinen yritys uudesta ennätyksestä 95 kiloa oli tällä kertaa liian raskas ja tempaustulokseksi jäi 90 kiloa.

Työntö noudatteli tempauksen kaavaa 115 kilon noustessa vasta toisella yrityksellä. Myös työnnössä viimeiseen nostoon lastattiin ennätysmäärä romua tankoon. Painovoima vei kuitenkin arkkitehdista voiton ja 121 kilon punnukset jäävät odottamaan seuraavia kilpailuja. Kolehmaisen tulos 90+115=205 kiloa oikeutti kovassa kilpailussa kahdeksanteen sijaan.

Emma Gleisner tempaisi 77 kiloa ja hätyyttelee pian suomenennätyslukemia.
Kuva: Teemu Roininen

Emma Gleisner työnsi Kuusankoskella 90 kiloa. Kuva: Teemu Roininen

Teksti: Teemu Roininen
Kuvat: Teemu Roininen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?