Nurmen koululla vaihtuvat taas lähes kaikki opettajat

Viime viikolla (16.8.) oli LVS:ssä Tarja Haapasaaren ansiokas kirjoitus päiväkotien henkilöstön kohtelusta. Tässä tapaus Nurmen koululta, jossa meidänkin lapset ovat jo muutaman vuoden käyneet koulua.

Viime syksynä (eli 2016) Nurmen koulun kaikki kolme opettajaa vaihtuivat eli tuli aivan uudet opettajat tilalle. Muutos oli iso ja kyläkoulun toimintakulttuuri muuttui lähes täysin. Onneksi kaksi ohjaajaa sentään pysyivät samana. Muutos ei sujunut ongelmitta ja sitä käytiin läpi mm. useissa vanhempainilloissa pitkin vuotta. Ulkopuolinen konsultti oli myös mukana selvittämässä ja viemässä asioita eteenpäin. Esimerkiksi eskari-ykkösten ryhmässä oli vuoden aikana 3 eri opettajaa eikä kunnon arviointikeskusteluja voitu sen takia pitää. Paljon muitakin suurempia ja pienempiä haasteita vuoden aikana oli.

Kaiken sen jälkeen toukokuussa ilmoitettiin, että ensi syksynä tulee taas kaksi uutta opettajaa, joista toinen näillä näkymin vain vuodeksi. Viimeisenä koulupäivänä ohjaajat ilmoittivat, että heidät molemmat siirretään muihin kouluihin. Eli uuden lukuvuoden alkaessa 80% Nurmen koulun henkilökunnasta on taas aivan uusia.

Tämä ei ole missään tapauksessa kritiikkiä opettajia kohtaan vaan kertoo vain siitä, miten Lempäälässä asioita hoidetaan. Ainakin minä olisin toivonut jatkuvuutta aika ”tapahtumarikkaan” vuoden jälkeen.

Ulla Nieminen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?