Vesilahti haluaa kehittää pyöräilyä ja kävelyä

Vesilahden kunta laatii kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmaa. Sen tavoitteena on edistää kuntalaisten hyvinvointia ja korostaa kävelyn ja pyöräilyn terveysvaikutuksia.

Huomiota kiinnitetään myös koulumatkojen terveellisyyteen ja turvallisuuteen. Vesilahtelaiset koululaiset kävelevät tai pyöräilevät koulumatkansa harvemmin kuin muut Tampereen kaupunkiseudun lapset. Tämä johtuu osittain siitä, että kunnassa on pitkät etäisyydet kotien ja koulujen välillä.

– Koulumatkojen kävelyn ja pyöräilyn lisäämiseen on tarkoitus tarttua, sillä tutkimusten mukaan lapset saavat liian vähän liikuntaa. Haluamme esimerkiksi kehittää koulujen lähiympäristöä siten, että koulumatkoja käveltäisiin ja pyöräiltäisiin nykyistä enemmän, kertoo liikunta- ja nuorisosihteeri Sari Juuti Vesilahden kunnasta.

Kehittämisohjelmasta järjestetään yleisötilaisuus tiistaina 12. syyskuuta Vesilahden koulukeskuksessa. Tapahtumassa pääsee koeajamaan sähköpyörää ja taittopyörää, ja siellä jaetaan seudun pyöräilykarttoja. Samalla kerrotaan pyöräilyn ja kävelyn kehittämisohjelman alustavasta sisällöstä.

Vesilahden kunta saa Liikennevirastolta tukea hankkeeseen, joka kuuluu seudulliseen yhteistyöhön. Tampereen seudulla on asetettu kävelyn ja pyöräilyn visio 2030, jolla tavoitellaan asemaa kestävän liikkumisen esimerkkialueena. Lisäksi pyritään lisäämään kävelyn ja pyöräilyn määrää.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?