Työttömyys väheni Lempäälässä ja Vesilahdessa

Työttömien työnhakijoiden määrä oli vuoden 2017 heinäkuussa merkittävästi matalampi Lempäälässä ja Vesilahdessa kuin viime vuoden heinäkuussa. Työttömyys on laskenut vuositasolla 23 prosenttia molemmissa kunnissa. Heinäkussa 2017 työttömiä työnhakijoita oli Lempäälässä 1 078 ja Vesilahdessa 212.

Koko Pirkanmaalla työttömiä työnhakijoita oli heinäkuussa 31 585. Viime vuoteen verraten se on 21 prosenttia vähemmän. Työttömyysaste koko Pirkanmaalla oli 13 prosenttia, kun se koko maassa oli keskimäärin puoli prosenttia vähemmän.  Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli valtakunnan kärkitasoa. Lempäälän työttömyysaste oli heinäkuussa 9,9 prosenttia ja Vesilahden 10 prosenttia. Eniten työttömiä on molemmissa kunnissa yli 50-vuotiaissa.

Avoimia työpaikkoja oli Pirkanmaalla tämän vuoden heinäkuussa lähes 23 prosenttia enemmän viime vuoden heinäkuussa. Suurinta kasvu oli rakennus- korjaus- ja valmistustyössä, jossa kasvua oli 400 työpaikan verran. Kaikkiaan eniten paikkoja on auki palvelu- ja myyntityössä, jossa on tarjolla yli tuhat avointa työpaikkaa.

Pirkanmaan ELY-keskuksen työllisyyskatsauksessa todetaan, että uusien avoimien työpaikkojen määrän kasvu ei ole hidastunut. Yleisesti ottaen avoimien työpaikkojen määrän kasvu kertoo yleisen taloustilanteen kohentuvan jatkuvasti.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?