Yhdessä parempi Lempäälä

Kun julkinen sektori on jatkuvan myllerryksen pauloissa, asiakaslähtöisyydestä puhutaan yhä enemmän. Tähän myös Piikki otti kolumnissaan kantaa (LVS 23.8.2017). Asiakaslähtöisyyden lisäksi myös asiakkailta on vaadittava vastuuta. Sanon siis epäsuositun mielipiteeni: kuntalaisenkin pitää tehdä jotain, kun jossain huomataan epäkohta.

Kuntalaisilla on enemmän vaikuttamismahdollisuuksia kuin koskaan. Internet pursuaa tietoa kunnan hankkeista, henkilöistä ja ajankohtaisista tapahtumista. Kunnalla on oma hotline yrittäjille, matkailulle ja tapahtumille on ihan oma sivunsakin. Poliittiselta puolelta valtuutettujen ja lautakuntien jäsenten yhteystiedot löytyvät verkosta.

Jos asiakas Piikin esimerkin mukaisesti ostaa hedelmät ja saapuu kotiin vain huomatakseen appelsiinin olevan pilaantunut, miten kauppa saa tiedon virheellisestä tuotteesta? Auttaako asiaan se, että kaveripiirissä tai Facebookissa päivitellään hedelmän laatua? Virheitä voi sattua kaikille, myös kauppiaalle.

Minulla ei ole epäilystäkään, etteivätkö kunta ja valtuutetut haluaisi joka ikinen päivä parantaa kuntalaisten arkea. Tämä on syy, miksi on niin paljon kyselyjä joukkoliikenteestä ja esimerkiksi osayleiskaavan kommentointimahdollisuus.

Toivon kuitenkin nöyrästi, että epäkohdasta viestittäisiin muutenkin, kuin julkaisemalla omaan sosiaaliseen mediaan parjaavaa tekstiä. Me ”kunnan puolelta” teemme parhaamme, mutta tarvitsemme kipeästi kuntalaisten apua, jotta voimme menestyä. Tätä tarkoittaa yhteistyö. Annan viimeisen esimerkin.

Kun sain toukokuussa 2014, että (nyt jo auenneen) Virta-kampuksen sijainniksi oli kabineteissa kaavailtu S-marketin tonttia, otin asian puheeksi. Kirjoitin siitä paikallislehteen ja lähetin viestiä valtuustoryhmien puheenjohtajille. Sain paljon vastauksia, joissa kiitettiin huomiota. En varmaan omalla panoksellani muuttanut lopputulosta, mutta laitoin asiasta viestiä muuallekin kuin Facebookkiin, koska se huoletti. Näin sain myös asiallisia vastauksia.

Totti Hämäläinen
veronmaksaja ja kunnanvaltuutettu (kok.)

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?