Kisan lentisnippu valmiina – Akaa saapuu harjoituspeliin

LeKi kävi pelaamassa harjoituspelin Pälkäneellä, josta joukkue haki 5-0-voiton. Kuva: Antti Raunio

Lentopallon 1-sarjan runkosarja alkaa tänä vuonna tavallista aiemmin. Lempäälän Kisa avaa sesonkinsa jo 16. syyskuuta, kun Nurmon Jymy saapuu Hakkariin. Viime vuodesta pelejä on selvästi vähemmän, sillä joukkuemäärä tippui kolmella. 11 joukkueen sarjassa otteluita kertyy 20.

LeKi lähtee kauteen suurella 16 miehen rosterilla. Uusimpana joukkueeseen liittyi 27-vuotias yleispelaaja Simo Puttonen. Suoraan varakapteeniksi noussut Puttonen on viime kaudet pelannut pääsarjaa kuopiolaisessa LEKA Volleyssa.

– Puttonen tulee olemaan arvokas mies monipuolisuutensa vuoksi. Hän pystyy pelaamaan niin yleispelaajan, keskitorjujan kuin liberon tonteilla. Hänen tulonsa myötä kokoonpanomme on valmis, kertoo LeKin valmentaja Tapani Nyström.

Kisa pelaa paljon harjoituspelejä ennen kauden alkua, jotta sarjaan lähtö olisi viime kautta parempi. Tähän mennessä LeKi on kohdannut voitokkaasti Jyryn ja Luja-Lukon. Astetta kovempi mittari tulee ensi torstaina, kun Mestaruusliigaan noussut Akaa-Volley saapuu Hakkariin.

– Pelaamme tarkoituksella paljon harjoituspelejä, sitä kautta pelaajat tottuvat toisiinsa pelitilanteessa- Joukkueemme uusiutui kuitenkin melko paljon, Nyström taustoittaa.

LeKin kokoonpanosta Jussi Niemi  ja Ossi Vesanen ovat mukana joukkueessa, ja molemmat ovat valmiita auttamaan joukkuetta tulevalla kaudella pitämällä itsensä priimakunnossa. Jonne Haavisto pelaa nuoren pelaajan kaksoisedustuksella LeKissä, ja pääpelipaikka on 2-sarjassa Jyryssä. Joni Sokka on farmipelaajana pääsääntöisesti Luja-Lukon mukana 2-sarjassa.

Kisan uusin pelimies Simo Puttonen on varakapteeni Toni Laineen kanssa. Kapteenina toimii Sauli Silpo. Kuva: Antti Raunio

LeKin joukkue 2017-18

1 Jussi Niemi, libero
2 Jonne Haavisto, passari (kaksoisedustus Jyry)
3 Sauli Silpo "C", yleispelaaja
4 Ossi Vesanen, keskitorjuja
5 Arttu Linjamäki, yleispelaaja
6 Sten Kruuda, keskitorjuja
7 Eetu Rantanen, yleispelaaja
8 Juuso Paananen, passari
9 Tomi Perkiö, hakkuri
10 Simo Puttonen "A", yleispelaaja
11 Anssi Vesanen, hakkuri
12 Kasimir Luostarinen, passari
13 Toni Laine "A", keskitorjuja
15 Joni Sokka, libero (farmipelaaja Pälkäne)
20 Olli-Pekka Palomäki, keskitorjuja
24 Teemu Uusitalo, libero

Valmennus: Tapani Nyström, Jani Huurne, Marko Laakso

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?