Ansiomerkkejä liikuntakulttuurista ja urheilusta

Markku Ojanen tunnetaan onnellisuusprofessorina.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lempääläläiselle emeritusprofessori Markku Ojaselle ja vesilahtelaiselle aluepäällikkö Mika Tyrkölle Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristin.

Ristiä anoi vuonna 1944 syntyneelle Ojaselle Liikuntatieteellinen Seura Ry ja Suomen Urheiluliitto ry vuonna 1969 syntyneelle Tyrkölle.

Ministeriö myönsi Liikuntakulttuurin ja urheilun  ansiomitalin  vesilahtelaiselle, vuonna 1967 syntyneelle   liikuntatieteiden tohtori Maarit Marttilalle. Mitalia anoi Marttilalle Suomen Latu ry.

Liikunnan  ansiomerkit luovutettiin torstaina 31. elokuuta Jyväskylässä.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi yhteensä 302 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin kymmenen, ansioristejä 110, ansiomitaleja kullatuin ristein 69 ja ansiomitaleja 113 kappaletta.

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947. Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle henkilölle.

– Vapaaehtoistoiminta on keskeinen voimavara seurojen ja liikuntaorganisaatioiden toiminnassa. Kymmenien tuhansien vapaaehtoisten avulla lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen kustannuksia on pystytty alentamaan, jotta jokainen lapsi pääsisi mieluisan liikuntaharrastuksen piiriin. On tärkeää pitää talkootyöhön osallistuminen houkuttelevana tulevaisuudessakin. Myönnetyt ansioristit ja -mitalit ovat ministeriön osoittama kiitos arvokkaasta työstä, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri  Grahn-Laasonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?