Hanna-Kaisa Hakala järjesti Lempäälän neljännen lavistapahtuman Nurmen lavalla.

Lavis yhdistää perinteiset lavatanssit ja hikisen kuntoilun

Nurmen lava täyttyi keskiviikkona 23. elokuuta tanssijoista, jotka olivat pukeutuneet leveiden helmojen sijaan värikkäisiin treenivaatteisiin. He saapuivat kokeilmeaan suosittua lavista.

Lavis tarkoittaa tehokasta jumppaa, jossa tanssitaan ilman paria erilaisia lavatanssilajeja.

Laji koostuu humpasta, valssista, polkasta, foxista, salsasta, rockista, jivestä, cha cha:sta, rumbasta, fuskusta ja sambasta, eli jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

Lempääläläinen liikunnan monitoiminainen Hanna-Kaisa Hakala aloitti laviksen ohjaamisen kaksi ja puoli vuotta sitten. Hän on järjestänyt Lempäälän kaikki neljä lavisiltaa, joissa on myös aina soittanut HMP-yhtye.

– Lavatanssit ovat kiinnostaneet minua aina. Lavis on aivan ihana laji, joka saa suupielet ylöspäin, Hakala kertoo.

Anne Honkanen (keskellä) toi Destine Kabenganon (vas.) ja Isabela Gariben kokeilemaan lavista. Kuva: Ida Nieminen

Laviksen perusidea on se, että kunto kohoaa ja hiki lentää hauskanpidon ohella. Askeleet ovat helppoja, jotta kaikki pysyvät mukana.

Laviksen ovat alun perin kehittäneet liikunnanohjaaja Sirkku Pusa ja fysioterapeutti Johanna Partanen, jotka innostuivat yhdistämään ryhmäliikuntatunteihinsa tanssillisia aineksia.

 

Lempääläläinen Anne Honkanen saapui Nurmen lavalle näyttävässä Suomi 100 -teemaisessa sinivalkoisessa asussa. Tapahtumassa jaettiin parhaan asun palkinto, joten Honkanen halusi pistää kaikkensa peliin. Hän toi mukanaan lavikseen brasilialaisen vaihto-oppilaan Isabela Gariben ja Kongosta kotoisin olevan Destine Gabenganon.

– Olen käynyt kerran aikaisemmin laviksessa, ja siinä kyllä tulee kunnolla hiki. Mittarissani on yli 50 vuotta, joten täällä soi juuri minulle sopivaa musiikkia, iloinen Honkanen hehkutti.

Nurmen lavan lavisjumppaan saapui yli 100 innokasta liikkujaa. Laji on selvästi suosittu, koska osallistujia on ollut joka kerta satakunta. Suurin osa jumppaajista oli naisia, mutta myös muutama rohkea mies uskaltautui mukaan.

Villit rytmit täyttivät lavan alusta alkaen Hanna-Kaisa Hakalan reippaan ohjaustyylin siivittämänä. Kuvailut laviksen helppoudesta ja hikisyydestä pitivät paikkansa.

Tapahtuman pääsylippujen tuotosta lahjoitettiin 100 euroa Lempäälän sotaveteraaneille Suomen juhlavuoden kunniaksi.

Pirkan opisto järjestää lavistunteja syksyllä Lempäälässä ja Vesilahdella. Aikataulut ja paikat löytyvät Pirkan opiston verkkosivuilta kurssilistauksesta tai kotiin jaetusta kurssioppaasta. Ohjaajina toimivat fysioterapeutti Hanna-Kaisa Hakala, liikuntaneuvoja Virpi Lehti ja personal trainer Riikka Mäki-Pasti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?