Loiskeen futsaltiimi siirtyy Aki Lehtisen komentoon

Sääksjärven Loiskeen uusi päävalmentaja Aki Lehtinen odottaa uutta futsalkautta innolla ja mielenkiinnolla. Kuva: Juha Raunio

Nuori ikä (34 vuotta), mutta kokemusta löytyy sekä jalkapallosta että futsalista roppakaupalla. Siinä tiivistettynä Sääksjärven Loiskeen futsalin edustusmiehistön tuoreen pääluotsin Aki Lehtisen CV.
– Olen ollut aktiivisesti Loiskeen touhuissa mukana junnu-uran jälkeen niin futiksen kuin futsalinkin puolella. Viime vuonna vedin futsalissa seuran kakkossakkia, ja kun kyselyitä tuli siirtyä edustuksen puolelle, oli päätös mukaanlähdöstä aika helppo, kuvaa jalkapallossa TPV:n junnuorganisaation läpikahlannut Lehtinen.
Loiskeen futsalin vahvat taustan tukipylväät eli seuran puheenjohtaja Esa Kuusisto ja pitkään valmennuksesta ja futsalin taustoista vastannut Raimo Ahola ovat edelleen oranssien voimamiehinä, kuten myös pelaava kakkosvalmentaja Markus Sairiala sekä joukkueenjohtaja Janne Peltonen ja huoltaja Jarkko Altonen.
– Hartioita ei ole koskaan joukkueen taustalla liikaa, ilmaisee tuore pääpiiskuri Aki Lehtinen tyytyväisyytensä taustakaartin laajuudesta.
Pelaajalistaa läpikäytäessä valmentajan silmänurkkkiin ilmestyy hienoisia huolenryppyjä. Viime kauden vakipelaajista muutamia tärkeitä lenkkejä on jäämässä pois, jos toki ainakin kolme uutta pelaajaakin on tulossa mukaan.
Manu Helminen on loukkaantumisen takia sivussa koko kauden, Samuli Salminen on siviilikiireittensä takia syrjässä ja Juuso Järvenpääkin on jäämässä kakkossakin mukaan. Mukana on onneksi ollut kolme uuttakin kaveria lähiseudun seuroista, joten uskon meidän saavan sellaisen 12 – 15 pelaajan suuruisen rosterin kokoon.
Uuden pelurit ovat Markku Niskala VehU:sta, Majid Ahmadi Valkeakosken Mad Maxista ja Farid Mehrabkhani ACE:sta.
Futsalin ykkösdivari on erittäin vaativa ja vuosi vuodelta urheilullisesti tasokkaampi sarja. Pitkiä reissupelejä on luvassa Oulua, Raahea, Jyväskylää ja Joutsaa myöden. Reissut Turkuun, Hyvinkäälle ja Helsinkiin ovat niin sanottuja lähipelejä. Sarjan voittaja nousee lajin pääsarjaan ja kakkoseksi tullut karsii noususta. 12 joukkueen sarjan kolme heikointa putoaa kakkosdivariin.
– Reissuja riittää, sarja on kuluiltaan aika kallis. Pelaajilla on kaudesta omavastuuosuus, Lehtinen toteaa. Koko kauden budjetin loppusumma Loiskeella liikkuu yli 10 000 eurossa.
Harjoittelussa Loiske on takamatkalla useimpiin kilpakumppaneihin, kesällä treenit eivät käytännössä pyörineet lainkaan. Futsalin ykkönen alkaa lokakuun ensimmäisenä päivänä.
– Syyskuun alussa aloittelemme totisen harjoittelun. Osa pojista pelaa jalkapalloa, jonka kausi menee melkein päällekkäin futsalin kanssa, joten samojen haasteiden kanssa painitaan, kuten monena edellisenäkin vuotena.
– Mutta innolla ja mielenkiinnolla odotan tulevaa kautta. Urheilullista tavoitetta on hankala tässä vaiheessa asettaa, mutta kyllä Loiskeella edelleen vahvat syömäaseet ovat, joten minimissään sarjapaikan uusimme, lupaa Aki Lehtinen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?