LeKi eteni cupissa kahdeksan sakkiin, taustoissa henkilömuutoksia

Uusi tuttavuus suomalaisessa jääkiekossa eli Suomen cup on edennyt liki loppuhuipennusta. Lempäälän Kisa eteni vaivattomasti kahdeksan parhaan sakkiin, kun se röykytti kahta sarjaporrasta alempana olevan KJT:n maalein 9 – 0 Hakkarissa. Peli oli käytännössä ohi kymmenen sekunnin pelin jälkeen, kun Ossi Pellinen sivalsi Kisan ensimmäisen osuman läpiajosta. Loppuaika oli enemmänkin kissa ja hiiri-tyyppistä pelailua. Pakkikaluston Riku Väkiparta ja Jimi Jalonen kokosivat kumpikin kolme tehopistettä.
Seuraavaksi Kisa kohtaakin kovemman kannon, sillä neljännesvälieräpeliin lempääläiset matkaavat Turkuun TuTon vieraaksi, ottelu pelataan perjantaina 8. syyskuuta. Tätä ennen Kisa pelaa harjoituspelin Hakkarissa keskiviikkona 6. syyskuuta Kiekko-Vantaata vastaan.
LeKin pelaajistoon ovat uusina sopimuspelaajina liittyneet Ilveksestä puolustaja Jesper-Juhani Ilvessuo ja hyökkääjä Erik Ahopelto sekä kokenut 24-vuotias hyökkääjä Anton Ollikainen, joka on edustanut Mestiksen tasolla Peliittoja, Hokkia ja TuToa.
HPK on lainannut koko kaudeksi Kisalle neljä nuorta lupaustaan, alle kaksikymppiset maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen, puolustaja Otto Latvala sekä hyökkääjät Nikolaj Krag ja Filip Krivosik ovat Lempäälässä lähtökohtaisesti koko kauden, jos ei HPK koe hurjaa loukkaantumissumaa.
Luukkonen on NHL-varauksen omaava suurlupaus, josta odotetaan aivan absoluuttista huippuveskaria. Isokokoinen tanskalaishyökkääjä Krag on vahva maalinsylkijä, kuten slovakki Krivosikkin. Luukkosen lailla Suomen nuorisomaajoukkueet kolunnut pakki Latvala on ollut A-nuorissa tehokas.
LeKin taustaorganisaatiossa eli LeKi Hockey Oy:ssa on tehty henkilömuutoksia, kun yhtiön uudeksi puheenjohtajaksi on nimetty varatuomari Mika Heinonen. Edellinen puheenjohtaja Jukka Laakso vastaa jatkossa yhtiön urheilullisesta johdosta.
Valmennukseen ja seuran myyntitehtäviin on nimetty Harri Kohvakka, joka täydentää valmennuspuolella Miikka Kuuselan ja Juha Selinin duon trioksi. LeKi Hockey Oy on lisäksi solminut mainosmyynnin myyntiedustussopimuksen Ideaparkissa toimivan Juve-Sport Oy:n kanssa.
– Muutosten taustalla on tahto löytää lisää tekijöitä organisaatioon ja tehtävänjakoa on mietitty jokaisen kohdalta oman osaamisalueen näkökulmasta, toteavat Mika Heinonen ja Jukka Laakso.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?