Lempäälän uusin frisbeegolfrata valmistui Mäyriään

 

Rakennuttajapäällikkö Mervi Järvinen testaa Mäyriän uutta frisbeegolfrataa. Kuva: Erkki Koivisto

Väylän numero neljä lähtöpaikka on metsässä jyhkeiden siirtolohkareiden lomassa. Aivan sen vieressä sijaitsee moreenimaasta ja siirtolohkareista kertova infotaulu Mäyriänpolun luontopolun varrella. Frisbeekori odottaa kiekkoja Pyhjärvenjärven rannalla. Par 3 -väylällä on mittaa 78 metriä. Voiko idyllisempää frisbeegolfrataa enää olla, kun tunnin kestoisen ratakierroksen voi päättää pulahdukseen läheisellä uimarannalla?

– Tämä sopii koko perheen kierrettäväksi tai vaikka tyky-päivän ohjelmaksi, jos vielä varaa saunan samaan yhteyteen, heittää löylyä Lempäälän kunnan rakennuttajapäällikkö Mervi Järvinen.

Heinäkuussa valmistui Lempäälän kolmas frisbeegolfrata Mäyriään. Kaksi ensimmäistä ovat Tutkatalon rata Kuljussa ja Hakkarin rata liikuntahallin takaisessa metsämaastossa.

Kaikille avoin Mäyriän yhdeksänväyläinen rata sijaitsee Mäyriän virkistysalueella rajoittuen pallokenttään. Ensimmäinen väylä lähtee pallokentän läheisyydestä aivan paikoitusalueen päästä läheltä pukukoppia. Väylät sijaitsevat molemmin puolin alueella kulkevaa, saunoille vievää tietä. C1-luokituksen saaneen kentän rakensi Lekitek Oy ja suorituspaikan suunnitteli alan ”guru”, Lempäälässä asuva Jussi Meresmaa. Lempäälän Kisan frisbeegolfjaoston jäsenet talkoilivat risukkoa matalaksi. Rakennushankkeelle tuli hinnaksi muutama tuhat euroa, josta Lempäälän kunnan osuus on 42 prosenttia.

Mäyriän frisbeegolfrata on yhdeksänratainen ja sen arvioitu peliaika on noin 45-60 minuuttia.

Metsämaastoon toteutetut väylä ovat kapeita, sillä puusto on jätetty koskemattomaksi. Väylät ovat suhteellisen lyhyitä, lyhimmät ovat 49–51 metriä pitkä ja pisimmät 73–78-metriä. Ihannetulos on 27 heittoa eli kaikki väylät ovat par kolmosia. Maasto on kivinen. Radan arvioitu peliaika on noin 45–60 minuuttia.

Pallokentän ja Pyhäjärven rannan väliin sijoittuva frisbeegolfrata ei ole vielä ehtinyt Mäyriän virkistysalueen karttaan. Kuva: Erkki Koivisto

Mäyriä

Mäyriän virkistysalue sijaitsee Pyhäjärven rannalla Lempäälässä osoitteessa Vanha Rantatie 105. Noin kahdeksan kilometrin päässä Lempäälän keskustasta sijaitsevan alueen omistavat yhdessä Lempäälä, Tampere, Kangasala, Pirkkala, Valkeakoski, Vesilahti, Nokia ja Ylöjärvi.

Alueella on 23 asuntovaunun vuosipaikkaa, joita voi tiedustella rakennuttajapäällikkö Mervi Järviseltä. Alueella on pallokenttä, jota hallinnoi Lempäälän kunnan liikuntatoimi. Mäyriän yleinen uintipaikka on kaikkien käytössä. Parhaiten sinne pääsee jalkaisin päärakennuksen vasemmalta puolelta kulkevaa tietä pitkin.

Mäyriän virkistysalueella on kaksi saunaa, joita voi varata kesä-syyskuussa. Molempiin saunoihin mahtuu noin 10 henkilöä kerralla ja saunan yhteydessä olevaan takkatilaan noin 20 henkilöä. Saunaan ja uimaan pääsee kesäisin lisäksi ilman erillistä varausta yleisövuoroilla 28. syyskuuta saakka. Miehille ja naisille on erilliset saunarakennukset.

Mäyriän päärakennusta voi vuokrata läpi vuoden. Tilaan  mahtuu kerrallaan noin 20 henkilöä. Hiljattain remontoidussa päärakennuksessa on sekä sähköllä että puulla lämpiävä sauna.

Alueella on kolme nuotiopaikkaa. Nuotiopaikat sijaitsevat uimarannan läheisyydessä, uimarannan ja isomman saunan välisellä alueella ja isomman saunan luona.

Mäyriässä on erillinen keittokatosrakennus, jota saa varata Lempäälän kunnan palvelupisteestä.
Leirioloihin sopivaan katokseen mahtuu ruokailemaan noin 50 henkilöä. Keittokatosrakennuksen ulkoseinässä on juomavesipiste.

Venesatamaan pääsee isohkoillakin veneillä, mutta aivan laiturin tuntumassa on kivi, jonka sijainti kannattaa varmistaa alueen hoitajalta ennen rantautumista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?