Olli Viitasaaren muotokuva paljastettiin

Teokseen vangittiin sivustatarkkailija, tekijä ja vaikuttaja

Olli Viitasaari ja Timo Vuorikoski ovat tunteneet toisensa jo pitkään. He tutustuivat kuntosalilla, missä yhdessä kuntoillut porukka muun muassa keskusteli paikallispolitiikasta ja kertoi vitsejä. Jo tuolloin Timo Vuorikoskelle syntyi kuva leppoisasta sivustatarkkailijasta, joka kuitenkin kommentoi asioita terävästi. Kuva: Katariina Onnela

Virta-kampuksella vietettiin 4. syyskuuta juhlahetkeä, kun Lempäälän edellisen kunnanjohtajan, kunnallisneuvos Olli Viitasaaren muotokuva paljastettiin. Muotokuvan on tehnyt taidemaalari Timo Vuorikoski.

– Mikä onkaan juhlavampi paikka ja aika olla juhlistamassa tätä hetkeä. Olla Virta-kampuksella, uudella uljaalla koulukeskuksella, jossa yhdistyy ammatillinen koulutus ja lukio-opetus. Ne ovat niitä asioita, joille Olli sinä olet ollut edelläkävijänä ja mahdollistajana. Olet ollut viemässä eteenpäin ja luomassa niitä yhteistyön mahdollisuuksia, ja myös kannustamassa meitä viranhaltijoita siihen yhteistyön tekemiseen, aloitti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Riina Aspila tilaisuuden.

Hän totesi, että yli kaksikymmentä vuotta Lempäälässä kunnanjohtajana ja sitä ennen virkamiehenä toiminut Olli Viitasaari edustaa etenkin hänen sukupolvelleen johtohahmoa ja kunnan isää.

– Kun sain kuulla siitä, että Lempäälä-viikolla tätä tilaisuutta juhlitaan, niin pysähdyin miettimään sitä, että minkälainen mielikuva minulla on Olli sinusta. Totesin, että ei minulla ole oikeastaan kenestäkään muusta kunnan isästä tai kunnanjohtajasta sellaista mielikuvaa kuin sinusta.

Heidi Rämö kukitti Olli Viitasaaren. Kuva: Katariina Onnela

Riina Aspila kertoi, että Olli Viitasaaren työ seutuyhteistyössä on ollut uraa uurtavaa.

– Puhutaan paljon siitä, kuinka sinä olet arvostettu. Olet ollut hyvin yhteistyökykyinen. Olet ollut sovittelija, ja ehkä välillä myös asioiden yhteen vetäjä ja eteenpäin työntäjä. Sinä olet ollut kehittämässä pitkäjänteisesti ja suurella sydämellä seutuyhteistyötä ja sinua arvostetaan siitä. Edelleenkin, kun tuolla erilaisissa seutuyhteistyökuvioissa pyörii, niin usein kysytään mitä Ollille kuuluu. Harvoin kysytään, että mitä Olli Viitasaarelle kuuluu, vaan nimenomaan sinut tunnetaan Ollina. Se kertoo myös siitä lämminhenkisyydestä, suuresta sydämestä ja yhteistyökuvioista, mitä olet aikanasi luonut. Myös niistä ystävyyssuhteista, jotka kantavat edelleen.

Muotokuvan tekijä Timo Vuorikoski luonnehti Olli Viitasaarta sivusta tarkkailijaksi, ja sen hän halusi tavoittaa teoksessaan. He ovat tunteneet toisensa jo kauan ja tutustuneet aikoinaan kuntosalilla.

– Muotokuvissahan aina esitetään keisaria tai kuningasta tai amiraalia tai vähintäänkin johtajaa. Ollin olemukseen kuului näiden minun ensimmäisten kokemuksieni perusteella sellainen leppoisuus ja semmoinen rauhallisuus ja oleminen niin, että hän ei pyrkinyt päällimmäisenä esiintymään vaan olemaan havainnoitsija ja kommentoija. Tällainen mielikuva minulla oli ja siksi tässä sommittelussa ja kokonaisuudessa koetin tavoittaa sitä karaktääriä Ollissa: havainnoitsija ja kommentoija ja sitä kautta tekijä ja vaikuttaja.

Olli Viitasaari kiitti Lempäälän kuntaa muotokuvasta ja iloitsi, että arvokas muotokuvaperinne jatkuu. Hän iloitsi myös, että muotokuvan tekijäksi valittiin juuri Timo Vuoroikoski. Lopputulosta Olli Viitasaari piti onnistuneena.

Timo Vuorikosken maalaama muotokuva Olli Viitasaaresta.
Kuva: Timo Vuorikoski

Virta-kampuksen opiskelijat paljastivat muotokuvan. Kuva: Katariina Onnela

Tilaisuudessa kuultiin musiikkiesitys Nää maat. Esiintyjinä Tiina Kurkioja, laulu, Suvi Mäkinen, viulu, säestäjänä Minna Rask, piano.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?