Ideapark laajenee puolitoista hehtaaria

Vaihtoautokeskus tuo Lempäälään yli sata uutta työpaikkaa. Eikä siinä vielä kaikki.

Lempäälän Ideapark kasvaa ensi vuonna Suomen ylivoimaisesti suurimmaksi kauppakeskukseksi. Puolentoista hehtaarin laajennusosa kasvattaa kauppakeskuksen vuokrattavan liiketilan 115 000 neliöön. Laajennuksen myötä Lempäälään syntyy yli sata uutta työpaikkaa. Rakennustyöt alkavat jo ensi viikolla ja toiminta laajennuksessa alkaa viimeistään juhannuksena 2018.

Laajennus tehdään pohjoispäätyyn ja kauppakeskukseen kiinni. Kokonaisuudessaan laajennus tulee maksamaan 20 miljoonaa euroa.

Kaksi kertaa Ratinan stadionin kokoiseen laajennusosaan avautuu ensi kesänä Pohjoismaiden suurin täyden palvelun vaihtoautokeskus. Ensimmäisinä uudessa lisäosassa aloittavat Kamux, Vehon Vaihto+, Mobila/Wetteri ja Koskipesu. Uuden autokeskuksen arvioitu myynti on 10 000–15 000 autoa vuodessa. Ideaparkin vaihtoautokeskuksen myötä Marjamäen alueella on jatkossa yli 20 autokauppaa.

Toivo Sukari paljasti, että 1,5 hehtaarin laajennus on vasta alkua ja toinen samanmoinen alkanee ensi kesänä. Kuva: Katariina Onnela

Kamux avaa Ideaparkiin Suomen toiseksi suurimman myymälänsä. 7–10 myyjän myymälään mahtuu noin 150 autoa.

– Kamuxin konseptin mukaisesti asiakkaan ulottuvilla ovat kaikki noin 3 000 autoamme riippumatta siitä, missä tai miten asiakas haluaa asioida autokaupoilla, kertoo Kamuxin maajohtaja Jussi Mäkinen.

Vaihto+ perustaa Ideaparkiin valtakunnallisen noutopisteen. Wetter taas laajenee Ideaparkin myötä Oulusta ja Rovaniemeltä Etelä-Suomeen.

Laajennusosan toimijat kerrottiin Ideaparkissa tiistaina 5. syyskuuta. Paikalla olivat uusien toimijoiden edustajien lisäksi Ideaparkin perustaja ja suurin omistaja Toivo Sukari, kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola, Ideaparkin hallituksen puheenjohtaja Tuomas Henttula ja Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Visa Vainiola kertoo, että he ovat Ideaparkissa tutkineet vuoden alusta asti tulevaisuuden kauppakeskusta ja Ideaparkin tärkeimpien asiakaskohderyhmien tarpeita tulevaisuudessa.

– Yhteisiä megatrendejä meidän asiakkaille on selkeästi viisi kappaletta, mihin me tullaan panostamaan ja ollaan jo aloitettu panostaminen. Terveys ja hyvinvointi, yhteisöllisyys, ajansäästö, elämyshakuisuus ja digitaalisuus. Näiden asioiden ympärille me ollaan aloitettu Ideaparkin toiminnan kehittäminen. Johtoajatuksena kuitenkin on, että Ideapark tarjoaa monipuolisia ideoita ja elämyksiä nimenomaan koko perheelle eli kaikille.

Ideaparkin keskusaukiolla tullaan jatkossa järjestämään paljon tapahtumia ja jopa 6 000 hengen massatapahtumia.

– Lokakuussa tehtävän uudistumisen myötä tähän rakentuu Sisä-Suomen johtava uutuuksien ja premium-tuotteiden esittelyalue, jossa tosiaan käy seitsemän miljoonaa suomalaista, miljoona eri suomalaista vuodessa, Visa Vainiola kertoo.

Kauppakeskusjohtaja paljasti myös, että lisää tiedotettavaakin on, mutta ei vielä.

– Tullaan myös lisäämään paikallisia, alueellisia ja valtakunnallisiakin palveluita ja aika huikeitakin asioita tulee, mutta ne pystytään julkaisemaan vasta myöhemmin syksyllä.

Kaksi viikkoa sitten avatun Ideapark Sportin lisäksi urheilutarjontaakin on luvassa lisää.

– Ideapark alamaailma -areenassa kolmenkymmenen metrin syvyydessä on yli hehtaarin verran mahdollisuuksia järjestää erinäköisiä elämyksiä.

Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö iloitsee Ideaparkin uusista tuulista.

– Lempäälä on Pirkanmaan tämän vuoden yrittäjyys- ja elinvoimakunta. Tämä hanke ei tule millään tavalla heikentämään asemaa seuraavan vuoden kilpailuun, vaan katson, että tämä tulee voimistamaan meidän elinvoimaa yhä edelleen ja seuraava tavoitehan on olla sitten koko Suomen elinvoimakunta -kilpailussa voittaja.

– Meillä on myös jatkosuunnitelmia ja laajenemismahdollisuudet ovat suuret myös jatkon osalta. Odotan innolla kehittyvää yhteistyötä ja sitä mitä kaikkea me voimmekaan keksiä tuonne eteläpuolelle. Saati sitten tähän viereisille alueille, Heidi Rämö toteaa.

Ideaparkin perustaja ja suurin omistaja Toivo Sukari kertoo, että neuvotteluja käydään vielä muiden laajennusosasta kiinnostuneiden kanssa. Tilaa tehdään lisääkin.

– Kehitteillä on myös kakkosvaihe, mikä tulee myöskin olemaan puolitoista hehtaaria. Se tulee myös menemään eteenpäin, mutta tuskin ihan samalla aikajänteellä.

– Tuntuu todennäköiseltä, että viimeistään ensi kesänä aletaan rakentamaan kakkosvaihetta. Tähän tulee kolme hehtaaria autokauppaa, hän paljastaa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?