Lempäälän tulevaisuusvaliokunta kutsuu kuntalaiset vaikuttamaan

Lempäälän tulevaisuusvaliokunta järjestää Virta-kampuksella maanantaina 11. syyskuuta avoimen ideointitilaisuuden kuntalaisille, eli asukkaille, yrityksille ja yhdistyksille.

Valiokunta on valinnut neljä teemaa, joista se haluaa kuulla paikallisten toiveita ja ajatuksia. Teemat ovat hygge – Lempäälä on tunne, energinen edelläkävijä, lupa palvella – kunta joka sanoo kyllä sekä elämyksellistä elämää – sivistyksen saari.

Virran neljä opetusluokkaa muutetaan tapahtumaa varten tulevaisuushuoneiksi, joista jokainen keskittyy yhteen teemaan. Osallistujat saavat kertoa vapaasti ajatuksiaan siitä, millainen Lempäälän pitäisi olla tulevaisuudessa.

–Haluamme kuulla tässä tilaisuudessa, miten voisimme lisätä yhteisöllisyyttä sekä kehittää ympäristöä ja elinkeinoelämää Lempäälässä, kertoo Juha Kuisma, joka on tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja ja kunnanvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja.

 

Tarkoituksena on se, että tapahtuma on nimenomaan kuntalaisten keino vaikuttaa. Konsultti kokoaa asukkaiden ideoista yhteenvedon, jota hyödynnettään kunnanvaltuuston- ja hallituksen päätöksenteossa.

Juha Kuisman mukaan kuntalaisten osallistaminen ja kuunteleminen ovat keinoja erottautua joukosta kuntien välisessä kilpailussa, joka kasvaa sote-uudistuksen myötä. Kunnista pärjää se, joka osaa kanavoida asukkaidensa aloitteellisuuden ja yhteisöllisyyden kehittäväksi voimaksi.

– Asukkailla on paljon mielipiteitä, mutta heillä ei ole ollut aiemmin kanavaa, jota pitkin he pystyisivät helposti vaikuttamaan. Ilta on ensimmäinen laatuaan, ja valiokunta kehittää toimintatapaa saatujen kokemusten mukaan, hän sanoo.

Lempäälän lähipalvelu- ja yhteisövaliokunnat järjestävät myös kaikille avoimet tilaisuudet omista teemoistaan ensi vuoden puolella.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?