Seuracupin voitto jälleen Lempäälään

Voittajajoukkue. Kuva: Markku Lipponen

Valtakunnallinen yleisurheilun euracup sai vuotuisen huipennuksensa finaalitapahtumassa 2. syyskuuta Sastamalassa. Lempäälän Kisa Yleisurheilun joukkue kesti paineet ja otti seuralle jo viidennen perättäisen Giga-sarjan voiton.

Finaalikisa koostuu 31 henkilökohtaisesta lajista sekä 16×60 metrin sukkulaviestistä. Kilpailuissa oli mukana 16 joukkuetta, ja pisteet muodostuivat sijoituksen perusteella. Menestys Seuracupissa on tärkeä seuratoiminnan mittari ja se kertoo osaltaan jatkuvuudesta sekä pitkäjänteisestä työstä.

Ennen kahta viimeistä ratajuoksua LeKi:n joukkue oli 5,5 pistettä perässä Naantalin Löylyä.  Ennen sukkulaviestiä tilanne oli kuitenkin kääntynyt 9,5 pisteen eduksi. Sukkulaviestin ykkössija varmisti kokonaisvoiton ja 13,5 pisteen eron Naantaliin. Kestomenestyjä Raision Kuula oli finaalin kolmas.

– Jokaisen nuoren urheilijan panos on finaalissa yhtä tärkeä, sillä jokainen piste on tasan yhtä merkittävä lopputuloksen kannalta. Koko joukkueen suoritus ratkaisee. Kaikki pienetkin venymiset, sadasosat ja sentit, voivat olla lopputuloksen kannalta merkittäviä. LeKi:n nuoret urheilijat osoittivat jälleen tätä venymiskykyä ja seurahenkeä; omia ennätyksiä syntyi, kirikamppailujen voittoja otettiin, osa jopa kilpaili sairaana tai toipilaana,  kertoo joukkueenjohtajana toiminut Timo Reunanen.

Lajivoittoja kertyi LeKi:n joukkueelle kuusi. Henkilökohtaisen lajivoiton ottivat Eero Ranta (P11 1 000 m), Nora Kytäjä (T13 1 000 m), Helmi Karjainen (T15 2 000 m), Santtu Heikkinen (P15 2 000 m) ja Tomy Nurmesniemi (P17 pituus). Lisäksi voiton kruunannut sukkulaviesti oli lähes alusta alkaen LeKi-joukkueen riemukulkua. Tsemppariurheilijana palkittiin T11-sarjan tonnilla ennätystään lähes 11 sekuntia kohentanut ja kakkossijaan kirinyt Nella Mäkynen. Aika oli samalla myös seuraennätys 10-vuotisissa tytöissä. Edellisen ennätyksen haltija oli moninkertainen SM-mitalisti Venla Ranta.

– Urheilu herättää tunteita, ja seuracup julistaa suurta yleisurheilun ilosanomaa. Eihän tällaiseen kyllästy. Karskeimmallakin urheilumiehellä tippa oli kyllä linssissä, kun näki nuorten lasten vilpittömän riemun. Toisaalta joka vuosi rosterin vanhemmasta päästä urheilijoita jättää tämän kisan.

Seuracup-voittajajoukkue kaudella 2017 (77 urheilijaa):

Ella Ala-Lahti, Milla Ala-Lahti, Tiia Alanen, Veera Alanen, Inka-Tuuli Amberla, Aurora Asikainen, Ella Noora Haapalehto, Petteri Haapaniemi, Santtu Heikkinen, Salla Huhtasalo, Disa Huntus, Sara Huntus, Emilia Hölli, Luukas Janatuinen, Michaela Jokiniemi, Jasmin Juujärvi, Oliver Kaikkonen, Oona Kaikkonen, Aarne Kalela, Elli Kalela, Helmi Karjainen, Nea Karppinen, Leevi Keronen, Pinja Kianta, Emilia Kilpinen, Aleksi Kivelä, Leevi Kivelä, Elias Knuutila, Eetu Komu, Viivi Komu, Pinja Kukko, Eelis Kuusjärvi, Viljami Kuusjärvi, Nora Kytäjä, Kristiina Laitinen, Leevi Lampén, Saku Lehtonen, Leevi Lipponen, Luukas Lipponen, Otso Luodeslampi, Leo Lämsä, Anniina Mahkonen, Sofia Mikkonen, Tuomas Muinonen, Jesse Mäenpää, Manu Mäenpää, Nella Mäkynen, Hetta Niemelä, Iina Niemelä, Miika Niemelä, Niia Niemelä, Noel Nikulainen, Tomy Nurmesniemi, Aapo Närhi, Juha Närhi, Tuomas Närhi, Alvar Olander, Viola Pennanen, Pietu Penttilä, Eero Ranta, Emma Ranta, Johanna Ranta, Venla Ranta, Elina Rantala, Veera Rantala, Eemeli Ruuti, Eerik Ruuti, Topias Savitaipale, Jere Simola, Rita Simola, Anni Tiensuu, Tommi Turunen, Atte Urvanta, Venla Vaittinen, Niilo Virta, Emilia Ylilehto ja Iida Ylimäki.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?