Tarkkana liikenteessä Hakkarissa

Tampereentien parantaminen Hakkarissa paloaseman risteysalueella lisää liikenneturvallisuutta, kun kevyenliikenteenväylä toteutetaan lyhyeltä matkalta myös tien itäpuolelle. Samaa asiaa ajaa linja-autopysäkkien siirtäminen Hakkarin koululaisliikennettä palvelevasti Keskuskadun liittymään.
Nythän tilanne on ollut se, että linja-autokyydilla saapuneet koululaiset ovat joutuneet hyppäämään bussista pois kaukana koululle vievästä liittymästä ja loikkimaan tien yli kohdasta, jossa ei ole suojatietä. Pirkanmaan Ely-keskuksen ja Lempäälän kunnan hankkeen työt ovat alkaneet, ja tien parantamisen yhteydessä vanhat pysäkit onneksi poistuvat.

Työmiehiä näytää olevan melkeinpä yhtä paljon lätkineen vilkasliikenteisen tien liikenteenohjaustehtävissä kuin varsinaisessa tienrakentamisessakin. Hyvä niin, sillä nyt jos koska pitää olla tarkkana ja huomioida vastaantuleva: niin autoilijoiden kuin kevyenliikenteenväylää pyöräilevien koululaisten.
Työmaa elää kaiken aikaa. Kulkureitti voi poiketa seuraavana aamuna edellisestä.

Hakkarin paloaseman ristykseen ei toteuteta tässä yhetydessä kiertoliittymää toisin kuin maantien 130:n liittymien maantien 3003:n parantamishankkeessa Kuljussa.
Suotavaa olisi ollut, että tienparantamisen yhteydessä näkemää liittymässä Keskuskadulta Tampereentien etelän suuntaan olisi avarrettu leikkaamalla kalliota. Ainakin paloasemalta hälytysajoon lähtevien ajoneuvojen kuljettajat olisivat kiittäneet. Nyt tähän hankkeeseen ei ollut osoitettu varoja.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?