Aito Säästöpankki teki hyvän tuloksen

Aito Säästöpankin alkuvuosi oli liiketoiminnallisesti erittäin onnistunut. Asiakasmäärä kipusi 46 000:een. Pankin tulos ennen veroja oli 4,6 miljoonaa euroa, missä oli kasvua vertailuajankohtaan nähden 31 prosenttia.

Vuoden ensimmäisen ja toisen neljänneksen aikana Aito Säästöpankki investoi vahvasti henkilöstöön ja sähköisiin palveluihin.

– Kevät kului positiivisen pöhinän vallitessa. Henkilökunta on kokenut aitoja onnistumisia. Sähköisten palvelujen osalta odotamme syksyä malttamattomina, sillä silloin saamme käyttöömme chat-toiminnon sekä verkkoneuvottelun, kertoo Kristiina Mäkelä, Aito Säästöpankin Hervannan ja Lempäälän konttorien pankinjohtaja.

Aito Säästöpankki avasi helmikuussa uuden konttorin Lempäälään. Nyt konttoreita on yhteensä 14.

– Uskomme Pirkanmaan vetovoimaan ja kasvupotentiaaliin. Niin lukujen valossa kuin käytännössä Lempäälän konttori on lähtenyt vauhdilla liikkeelle, Mäkelä iloitsee.

Noin vuosi sitten tehty aukioloaikojen laajentaminen on ollut suora vastaus asiakkaiden toiveisiin. Kaikki pankin konttorit palvelevat asiakkaita tarpeen mukaan aamu- ja ilta-aikoina.

– Tahtotilamme on mukautua asiakkaiden elämänrytmiin ja palvella heitä silloin, kun heille on luontevaa hoitaa pankkiasioita. Uudessa Lempäälän konttorissamme voi asioida sopimuksen mukaan myös lauantaisin. Syyskuusta lähtien pankkiasioiden hoito puhelimitse on helpottunut, sillä puhelinpalveluaika laajenee arkisin ilta kymmeneen saakka, Mäkelä kertoo.

Kuluttajien luottamus tulevaisuuteen on kohentunut merkittävästi, mikä näkyy kasvaneena asuntolainakysyntänä etenkin Tampereella ja lähikunnissa. Pankin asuntolainakanta kasvoi alkuvuoden aikana 5 prosenttia.

– Asuntolainakauppa käy ilahduttavan hyvin ja asuntolainakantamme kasvaa moninkertaisesti yleistä noin kahden prosentin vuosikasvuvauhtia nopeammin. Viimeisen vuoden aikana kasvua on tapahtunut 10 prosentin verran.

Pankin tuloskehityksen arvioidaan pysyvän vuoden 2016 tasolla.
– Vakavaraisuutemme on kunnossa ja olemme varmistaneet kilpailukykymme rekrytointien kautta, Kristiina Mäkelä sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?