LeKi-futiksen junnut huippupelaajien saattajina MM-karsintaottelussa

Kuva: Nina Lindroos-Kortelainen
LeKi-futiksen 09-syntyneet junnut olivat kohteliaina oppaina Islannin ja Suomen pelaajille Ratinan MM-karsintapelissä. Tssä lekiläiset saattavat Islannin viikinkejä areenalle.

LeKi-futiksen vuonna 2009 syntyneet pojat saattoivat Suomen ja Islannin avauskokoonpanot kentälle 2. syyskuuta Ratinan stadionilla järjestetyssä jalkapallon MM-karsintaottelussa. Saattojoukkue arvottiin otteluun ilmoittautuneiden juniorijoukkueiden kesken ja onni osui tällä kertaa oman kylän pojille.

Joukkueessa tieto tästä kunniatehtävästä otettiin enemmän kuin innolla vastaan. Ennen ottelun alkua tehtävää harjoiteltiin ja käytiin läpi tapahtuman kulku. Tässä vaiheessa pojista oli vielä aistittavissa pientä levottomuutta ja jännitys näkyi jokaisella omalla tavallaan. H-hetken lähestyessä myös tunnelma sähköistyi ja pojat skarppasivat oman osuutensa kunnialla läpi. Paikalla ottelua seuraamassa oli yli 15 000 katsojaa eli tupa oli lähes täysi. Myös Islannin kannattajia oli saapunut paikalle useampi tuhat.

Mikä huikeinta Suomen maajoukkue eli lempinimeltään Huuhkajat voittivat tasaisen ja yleisöön menneen kamppailun Aleksander Ringin vapaapotkumaalilla 1 – 0 ja Suomi nappasi näin ensimmäisen voittonsa näissä karsinnoissa.

Tapahtuma oli hieno päätös kesän ahkeralle harjoitteluille. Pojat ovat pelanneet kesäkauden ansioituneesti piirinsarjassa ja nyt odotellaan syksyn ja talven hallikautta.

– Tapahtumasta jäi arvokas muisto junnuille ja kuka tietää, missä he itse palaavat kymmenen vuoden kuluttua, vaikkapa Huuhkajissa, myhäilee joukkueen mediavastaava Anu Kettula ylpeänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?