Power avaa maanantaina myymälän Ideaparkissa

Lempääläinen Mika Aro luotsaa voimakkaasti kasvavaa Power-ketjua, joka avaa nyt myymälän Ideaparkiin. Kuva: Opa Latvala.

Powerin lempääläinen toimitusjohtaja Mika Aro kertoo kuulleensa paljon toiveita kodin elektroniikan myymälään  avaamisesta kauppakeskukseen. Uusi myymälä vastaa toiveisiin.

– Nyt kun meillä on tällainen konsepti, mikä palvelee kauppakeskusympäristössä ja löydettiin vielä yhdessä kauppakeskuksen kanssa meille sopiva tila, päätettiin tehdä uusi myymälä, Aro kertoo.

Ideaparkiin maanantaina aukeava Power on samaa kokoluokkaa kuin Lielahden myymälä. Myymälätila on viisi kertaa suurempi kuin Expertillä, mikä lopetti toiminnan kauppakeskuksessa 1,5 vuotta sitten.

Expert, Veikon Kone ja Markantalo myivät kauppakeskuksessa kodintekniikkaa 10 miljoonalla eurolla, joten Powerissa uskotaan kysyntää riittävän.

– Ideaparkin Power palvelee isoa aluetta aina Hämeenlinnaan saakka. Näissä asioissa ei ole enää mitään syytä lähteä Tampereelle asioimaan.

 

Mika Aro sanoo Ideaparkin olevan erilainen verrattuna muihin kaupantekopaikkoihin. Asiakasvirrat keskittyvät voimakkaasti viikonloppuihin ja loma-aikoihin.

– Tämä otetaan huomioon henkilökunnassa. Erityisesti panostamme viikonloppuihin ja lomasesonkeihin.

Myymälä työllistää 25-30 henkeä. Rekrytoinnit ovat parhaillaan menossa.

Mika Aro toivoo, että yhä useampi nainen hakeutuisi nyt kovin miesvaltaiselle alalla. Kymmenestä hakijasta yksi on nainen.

– Naiset saisivat hakea enemmän. Tekniikka on helppo omaksua ja meillä on jatkuvaa koulutusta sekä Suomessa että Norjassa.

Powerin Ideaparkin myymälästä löytyy yli  7 000 tuotetta, jotka kaikki on kytketty sähköiseen hintalappujärjestelmään.

 

Kaupan alalla eletään vahvaa nousukautta. Mika Aro kertoo kodintekniikan markkinoiden kasvaneen hyvää vauhtia viime keväästä lähtien.

– Tänä vuonna kasvua on seitsemän prosenttia. Televisioiden kauppa meni monta vuotta alaspäin, mutta nyt viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet voimakasta kasvua. Nyt myydään isoja televisioita edulliseen hintapisteeseen. Älypuhelimet ovat kestosuosikkeja ja myös tulevan joulun hittejä.

Mika Aro täytti hiljattain 50-vuotta, mutta työkiireiden vuoksi juhlat siirtyivät tulevaisuuteen. Power avaa muutaman kuukauden sisällä Ideaparkin lisäksi kolme muuta myymälää.

Lähiaikoina palkataan yli 100 työntekijää ja uutta myymäläpinta-alaa otetaan käyttöön yli 10 000 neliötä.

– Täytyy nostaa hattua Norjan suuntaan siksi, että olemme saanee investointirahaa. On voitu pyytää lisää, kun on tehty hyvää työtä.

Aro pitää työstään.

– Tämä on mielenkiintoista tekemistä. Ala muuttuu voimakkaasti ja saan päivittäin tehdä työtä nuorten ihmisten kanssa. Mielekkään ja paljon matkustamista vaativan työn mahdollistaa perheen ja Lempäälässä myös asuvien vanhempien tuki, hän sanoo.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?