Sammaleläimiä Toutosessakin

Laituriportaiden askelman alareunan sammaleläimet kuvattuna 21.9.2016 Toutosella. Kuva: Tarmo Lehtonen

Lempäälän-Vesilahden Sanomissa on kuluneena kesänä pariinkin otteeseen kerrottu kuvien kera oudosta olennosta  –  sammaleläimestä  Toutosen itärannalla tapasin jo viime vuoden kesällä moisen otuksen kiinnittyneenä laituriportaiden askelman alareunaan ja silloin ihmettelin kovasti, mikä on kyseessä. Asia jäi kuitenkin silleen.

Tänä kesänä ja aivan äskettäin havaitsin 4–5 erikokoista samaa rotua olevaa otusta aivan rannassa ja vesirajassa. Eli otus tai otusyhteisö lienee pysyvästi muuttanut Vuoksen vesistön alueelta ainakin Lempäälän vesille.

Tarmo Lehtonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?