Kovia syystuloksia yleisurheilussa

Syyskuun alku tuotti muutaman hienon yleisurheilutuloksen LeKi-YU:n urheilijoille. Tampereen mestaruuskisoissa Ratinassa takareisivaivoista kauden aikana kärsinyt Santeri Kuusiniemi kiskaisi satasen aikaan 10,72. Kuluvana, muuten varsin laihana, yeisurheikukesänä pikajuoksijat ovat nostaneet leveällä rintamalla päätään. Lyhimmillä matkoilla on kohuttu Samuel Purolasta ja Samuli Samuelsonista, mytta Lempäälän 18-vuotias Kuusiniemi on yksi ehdoton tulevaisuuden lupaus lajissa.
Kuusiniemi lopetteli kauttaan juoksemalla Turussa harvoin kisatulla 150 metrin matkalla Suomen kaikkien aikojen kolmanneksi kovimman ajan 15,87.
Matias Mustonen avasi ulkoratakilpailukautensa korkeushypyssä ja heti ylittyi tasan kaksi metriä. Jalkavaivojen ja armeijakiireiden kanssa paininut 20-vuotias Mustonen oli lähellä ylittää kolme senttiä korkeammallakin killuneen riman, joten potentiaalia Pekka Koskisen valmentamalla nuorella miehellä löytyy.
Kolmas mainio noteeraus oli 16-vuotiaan Leevi Kerosen 5000 metrin aika 15.42,61. Keronen keskittyi kesällä liki täysin suunnistukseen, joten monipuolisella kahden lajin palvelijalla on kehitysreserviä tulevaisuudessa paljon. Nykyhetken kestävyysjuoksu-Suomessa Kerosen aika merkataan todella isolla plusmerkillä asiantuntijoiden muistilohkoihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?