”Työmaata riittää ennen sarjan alkua”

Lempäälän Kisan jääkiekon Mestis-miehistön valmentaja Miikka Kuusela on mietteliäs, kun sarja-avaukseen on aikaa kaksi viikkoa. Kisa ei ole pärjännyt harjoituspeleissä Mestis-tason vastustajia vastaan, vaan on kärsinyt selvillä lukemilla tappiot niin KeuPaHT:lle (2 – 4), Kiekko-Vantaalle (0 – 4) kuin Suomen cupissa TuTollekin (2 – 6).
– Nyt pitää miettiä, miksi olemme olleet niin luistelussa kuin kaksinkamppailupelissäkin Mestis-vastustajiamme jäljessä. Viime viikon Vantaa- ja TuTo-ottelut alkoivat molemmat karsealla tavalla, kun vastustaja teki pari nopeaa maalia. Työmaata ennen sarjan alkua riittää, Miikka Kuusela pohdiskeli.
Suomen cupissa Kisa raivasi puolivaloilllakin pelaten kaksi alemman sarjatason vastustajaa tieltään, mutta TuToa vastaan ei voitonsaumaa ollut. Kisalle maalasivat Eetu Tuulola ja Ossi Pellinen.
– Cupia tervehdin kilpailumuotona positiivisesti, se oli hyvä uutuus syksyyn. Karvas maku kuitenkin jäi TuTo-matsista, siinä jäimme vastaantulijaksi.
Kisan roseriin liittyi uutena pelaajana kokenut 32-vuotias sentteri Antti Kangasniemi, joka on kiertänyt niin Liiga kuin ulkomaisiakin ammattikaukaloita vuosien ajan. Kisassakin mies on piipahtanut aiemmin pariin otteeseen. Ilves-kasvatti treenasi Kisan matkassa koko elokuun ajan ja kun seuran taustajoukot saivat rakennettua hänelle hyvän siviilielämän paketin, teki Kangasniemi kauden mittaisen sopimuksen Kisan kanssa.
– Meillä on nuori sakki, mutta näitä aikuisikäisiä johtavia pelaajia pitää olla myös porukassa mukana. Kangasniemi on johtaja niin jäällä kuin kopissakin, kehuu Kuusela tuoretta LeKi-pelaajaa.
Lisäksi LeKi on solminut toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen maalivahti Lassi Yrjölän kanssa. Ilves-kasvatti on pelannut Mestistä viimeiset kaksi kautta K-Vantaan, Peliittojen ja viimeksi Mestis-mestari SaPKon riveissä. LeKissä Yrjölä on pelannut ennen tätä kautta kaudella 2014 – 15 viisi runkosarjaottelua.
Kisa pelaa vielä yhden treenipelin Keuruuta vastaan ennen kuin perjantaina 29. syyskuuta Mestis-kausi pyörähtää käyntiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?