Nurkka avautuu kaikille senioreille

Seniorinurkka taistelee yksinäisyyttä vastaan

Markku Teräs testaa biljarditaitojaan Riitta Vatasen seuratessa vierestä. Seniorinurkalla ovat käytössä kaikki Nurkan pelit, musisointimahdollisuudet ja muut vempeleet. Kuva: Katariina Onnela

Vesilahden nuorisotila Nurkalla on totuttu näkemään toisiaan tapaavia ja yhteistä aikaa viettäviä nuoria. He pelaavat biljardia ja pingistä, surffaavat tietokoneilla, musisoivat ja puuhaavat milloin mitäkin.

Jatkossa biljardikeppiin ja pingismailaan pääsevät tarttumaan myös seniorit. Nurkka avaa ovensa senioreille joka toinen torstai 14. syyskuuta alkaen. Ovet ovat avoimet aamuyhdeksästä puolille päivin. Ja myöhempäänkin saa jäädä viettämään nuorten kanssa aikaa, lupaa nuoriso- ja liikuntasihteeri Sari Juuti.

Seniorinurkan puuhahenkilöt Riitta Vatanen ja Markku Teräs korostavat yksissä tuumin, että tilat avataan kaikille senioreille, eivätkä ne ole vain jonkin tietyn kerhon tai yhdistyksen käytössä.

Seniorinurkalla voi tavata myös vanhusneuvoston ja seniorifoorumin edustajia. Heille voi kertoa asioita, joihin toivoisi parannusta, ja joiden toivoisi menevän kunnassa eteenpäin oikeiden ihmisten tiedoksi.

Kaikkein eniten Seniorinurkka on kuitenkin viihtymispaikka, Markku Teräs muistuttaa.

– Etteivät ihmiset jäisi vain sohvalle kotiin, hän lisää.

Riitta Vatanen toteaa, että Vesilahdessa on noin 700 yli 65-vuotiasta.

– Joukossa on paljon sellaisia henkilöitä, jotka ovat tietyllä tavalla yksinäisiä. On tärkeää, että on paikka, mihin voi tulla kuulumatta mihinkään yhdistykseen.

Mitään erityistä teemaa Seniorinurkan kokoontumisissa ei yleensä ole. Kävijöiden toiveiden mukaan jotakin voidaan järjestää, mutta pääpaino on leppoisassa yhdessäolossa. Kävijöiden käytössä ovat Nurkan musisointivälineet, tietokoneet, ompelukoneet, pelit ja vempeleet. Kahviakin keitetään. Jos joku seniori haluaa opettaa jotain omaa osaamistaan tai taitoaan muille senioreille, niin sekin on mahdollista.

Riitta Vatanen ja Markku Teräs ovat tyytyväisiä, että seniorit saivat Nurkan käyttöönsä. Sopivia päiväsaikaan käytettäviä kokoontumistiloja kun ei heidän mukaansa kunnassa liiemmin ole. Väkeä he odottavat Seniorinurkalle ainakin muutamia kymmeniä, koska tällaista kokoontumismahdollisuutta on toivottu pitkään.

Sari Juuti vinkkaa vielä, että kuntosali sijaitsee aivan Nurkan vieressä, joten Seniorinurkan yhteydessä voi piipahtaa vaikka kuntoilemassa. Vesilahdessa kuntosalilla käyminen on eläkeläisille maksutonta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?