Lionsklubi muisti Kisan hiihtojaostoa

Lempäälässä hiihdetään ensi talvena

LC Lempäälä/Kanavan presidentti Olli Liuksia (vas.) ojensi pöytästandardin Lempäälän Kisan hiihtojaostolle. Huomionosoituksen ottivat vastaan jaoston puheenjohtaja Esa Virtanen ja varapuheenjohtaja Pekka Lampén. Kuva: Erkki Koivisto

Hakkarin maastoon Lempäälään tehdään tykkilumilatu tänäkin vuonna marraskuussa heti, kunhan saadaan vähintään kaksi peräkkäistä pakkaspäivää. Edessä on kahden kuukauden päästä tiivistä sääennusteiden seurantaa. Lempäälän  Kisan hiihtojaoston omat aktiivit talkoolaiset sekä hankkeessa mukana olevat koneurakoijat ovat silloin hälytysvalmiudessa.

Näin lupaa Kisan hiihtojaoston puheenjohtaja Esa Virtanen huolimatta siitä, että Lempäälän kunta ei enää tue tekolumiladun tekemistä avustamalla konetyökuluissa. Kustannusten peittämiseksi hiihtokaudeksi tarvittava noin 10 000 euron kokonaissumma on saatu kokoon muin keinoin, kiitos ”karvalakkikeräyksen”. Varat on saatu ostositoumuksina kausilippujen myynnistä sekä lahjoituksina. Hiihtoväki on sitoutunut tykkilumetukseen.

– Tämä on seuralta yhteiskunnallinen palvelu koko kunnan väelle, Virtanen korosti.

Oman kortensa kekoon kantoi keskiviikkona 13. syyskuuta Kisan hiihdon pitkäaikainen kumppani lionsklubi Lempäälä/Kanava, jonka presidentti Olli Liuksia ojensi klubin pöytästandardin jaostolle kiitoksena hyvästä yhteistyöstä sekä 150 euron lahjoituksen tykkilumiladun tekemiseksi. Lisääkin on mahdollisesti luvassa.

– Satavuotiaan Suomen nuorten hyväksi pidetty Punainen sulka -keräyksemme tuotti hyvin, yli viisituhatta euroa. Siitä neljäsosan voimme käyttää paikalliseen nuorisotyöhön ja nuorisotoiminnan  tukemiseen, jota kaikkia palveleva hiihtoharrastuksen olosuhteiden ylläpitäminen mielestäni mainiosti edustaa, sanoi Liuksia.

– Me ansaitsemme tämän huomionosoituksen. Muilla tykkilumilatupaikkakunnilla toimijana on kunta, Lempäälässä urheiluseura, Virtanen totesi kiitossanoissaan.

LC Lempäälä/Kanava on järjestänyt 3–8-vuotiaille tarkoitettuja Nappulahiihtojaan Lempäälässä 40 vuoden ajan. Hiihtämässä käy nykyään pienokaisia, joiden vanhemmat jo aikoinaan ovat osallistuneet kisoihin. LeKi:n ylläpitämien latujen urakoitsijat ovat vetäneet hiihtobaanat Hakkarin urheilukentälle. Viime vuosina lisälumeksi saatu tykkilumi on mahdollistanut kisojen läpiviennin. Samoilla laduilla on viety läpi myös Hippo-hiihdot LeKi:n organisoimina.

Viime talvena Nappulahiihtoihin osallistui noin 270 lasta. Paikan päälle Hakkariin kokoontui likimain tuhatpäinen yleisö. Ensi talvena Nappulahiihdot hiihdätetään sunnuntaina 11. helmikuuta.

– Klubillamme on kaksi vuotuista aktiviteettia. Toinen on Nappulahiihdot ja toinen kauden avajaiset lasten liikennepuistossa, jonka klubi on aikoinaan perustanut omavelkaisella lainarahalla. Molemmat ovat yhteiskunnallisia palveluaktiviteetteja, joiden ei ole tarkoitus tuottaa rahaa, vaan kivaa tekemistä lapsille ja heidän huoltajilleen, Liuksia sanoi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?