Lempäälä vuokraa terveyskeskussairaalan tiloja Nokialle

Lempäälän terveyskeskussairaalasta vuokrataan parinkymmenen vuodepaikan tilat Nokian kaupungin tarpeisiin vuoden 2019 loppuun saakka.

Lempäälän hyvinvointilautakunta on päättänyt vuokrata Nokian kaupungille tiloja terveyskeskussairaalasta. Määräaikainen vuokra-aika alkaa marraskuun alusta ja kestää vuoden 2019 loppuun.

Lempäälän terveysasemalla on uutta, tyhjillään olevaa vuodeosastotilaa, jota on mahdollista vuokrata omissa tiloissaan sisäilmaongelmista kärsivän Nokian kaupungin käyttöön. Tilaan on mahdollista sijoittaa 20–21 vuodepaikkaa nykyisten noin  30 paikan lisäksi. Järjestelyssä on huomioitu Lempäälän oma paikkatarve. Nokialaisia on hoidettu jo kuluneen vuoden aikana Lempäälässä Nokian oman vuodeosaston tilanahtauden takia.

Siirtosuunnitelman mukaan Nokian kaupunki vuokraa Lempäälän kunnalta tyhjillään olevat, osin kalustetut vuodeosastotilat ja tuo mukanaan oman hoito- ja lääkärihenkilöstönsä. Nokia ostaa Lempäälältä laitoshuollon palvelut, ateriapalvelut sekä asiantuntijapalvelut. Lempäälän kunnan hankkimat tarvittavat henkilöstö- ja muut resurssit kunta laskuttaa Nokian kaupungilta.

 

Nokian kaupunginvaltuusto on tehnyt päätöksen uudesta hyvinvointikeskuksesta, koska nykyisessä terveyskeskuksessa on sisäilmaongelmia. Nokian terveyskeskuksen tilat on todettu laajalti mikrobivaurioituneiksi, ja kiinteistöön on tehty erilaisia korjaustoimenpiteitä. Vuonna 2015 osa Nokian terveyskeskuksen tiloista suljettiin kokonaan.

Aluillaan oleva korvaava hyvinvointikeskus valmistuu aikaisintaan vuonna 2021. Nokia on kartoittanut väistötiloja eikä naapurikunnissa ole Lempäälää lukuun ottamatta vapaana terveyskeskussairaalan toimintaan soveltuvia tiloja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?