Judokoiden kisakauden avaus toi pari mitalia Maskusta

Karinkanta tuomarina MM-kilpailuissa

Veli-Matti Karinkanta tuomarina judon MM-kilpailujen yli satakiloisten miesten ensimmäisen kierroksen ottelussa, jossa olivat vastakkain Ranskan Teddy Riner (sin.) ja Egyptin Elnagar Maisara (valk.). Kuva: Aurelien Brandenburger.

Syyskuun alun judokisa Ryhti-Shiai Maskussa toi Lempäälään pari mitalia. LeKi Syokonkan-Judon parhaasta tuloksesta vastasi 13-vuotiaiden poikien 30 kilon sarjan Paavo Alakoski, joka voitti molemmat vastustajansa: ensimmäisen ipponilla ja toisen waza-arilla jatkoajalla.

13-vuotiaiden tyttöjen  44 kilon sarjassa otteleva Milla Vainiola toi hopeaa kahdella waza-arin voitollaan. Ainoastaan koko Suomen sarjan kovin ottelija Riina Myllylä oli Vainiolaa kovempi.

13-vuotiaiden 38 kilon painosarjassa otellut Hulda Kulhia joutui toteamaan pojat paremmiksi tässä kisassa.

Siiri Alakoski (T13-44) ja Felix Vainiola (P11-36) taistelivat sisukkaasti, mutta vastustajat olivat tälle kertaa parempia.

Samaan aikaa juniorien avatessa kisakauttaan Maskussa, oli LeKi:n kansainvälinen judotuomari Veli-Matti Karinkanta judotuomariuransa kovimmassa paikassa Unkarissa judon MM-kilpailuissa. Seitsemän päivän tuomarointirupeama sujui niin jämäkästi, että Karinkanta oli finaalituomareiden joukossa kaikkina kuutena yksilökilpailupäivänä. Hienon tuomarisaavutuksen kruunasivat naisten 63 kilon sarjan (FRA-SLO), naisten 78 kilon (JPN-BRA) ja miesten 100 kilon (JPN-GEO) -kultamitaliotteluiden tuomitsemiset.