Lempäälään rutkasti EU-rahaa Kantri ry:n kautta

Sotahevonen Heikki auttoi Gennadi Savolenkoa ja Vasili Kunitsinia matkanteossa viime kesänä Hakkarin katetussa kesäteatterissa. Kuva: Ida Nieminen

Kantrin johtokunnan puoltamista hankkeista yhteensä neljä on saanut vuonna 2017 EU-rahaa Lempäälään. Kantri ry on Leader-ryhmä ja paikallinen kehittäjä, joka toimii Tampereen seutukunnan alueella. Yhdistyksen yhtenä tarkoituksena on rahoituksen jakaminen maaseudun kehittämiseen.

 

Kuivaspään ja ympäristön kyläyhdistys ry:n toteuttaa yhteistyössä Lempäälän kunnan kanssa Kuivaspään kylään maankäyttösuunnitelman. Sen avulla luodaan kylän yhteinen näkemys siitä, millaiselta kylän halutaan näyttävän 20 vuoden kuluttua, Hankkeessa tehdään maankäyttösuunnitelma kylän moottoritien itäpuoliseen osaan ja selvitetään kylän infrastruktuuriin ja palveluihin liittyvät kehittämistarpeet.

Toteutusaika jatkuu vuoden 2018 loppuun. Hankkeelle on myönnetty 80-prosenttinen julkinen tuki, suuruudeltaan 23 728 euroa.

 

Lempäälän Luontaiskylpylä Oy:lle on puollettu 20-prosenttinen julkinen tuki toisen kylpyläosaston uudistamiseksi, suuruudeltaan  13 400 euroa.

Lempäälän Luontaiskylpylä on tällä hetkellä ainoa toimiva yritys, jossa vielä noudatetaan 1800-luvulla Keski-Euroopassa kehiteltyjä hydroterapiamenetelmiä. Toinen vanhoista 10–20 hengelle mitoitetusta, öljyllä lämpiävästä saunasta saunoista on tarkoitus uusia jakamalla iso saunan kahteen osastoon, jonne tulee sähkökiukaalla toimiva sauna puulauteineen. Toinen pienempi osasto muunnetaan toimimaan kaakeloituna höyrysaunana. Remontin yhteydessä uusitaan kylpylähuoneen lattiakaakelit ja lattialämmitys sekä hoitohuoneen seinämateriaalit ja ehostetaan maalilla kuluneita pintoja. Investoinnin myötä kylpylä pystyy vähentämään öljyn käyttöä saunan lämmityksessä.

 

Lastusten Kyläyhdistys ry on saanut  Lastusten kyläläisten harrastusmahdollisuuksien ja yhteisöllisyyden kehittämiseen 49,68 prosentin julkisen tuen, suuruudeltaan 5 701,85 euroa.

Lastusten kyläyhdistyksen hankkeen toteutukseen osallistuu myös Lastusten koulun vanhempainyhdistys. Tavoitteena on saada Lastusten koulun pihasta ja ympäristöstä koko kylän yhteinen kokoontumispaikka, joka kehittää kylän yhteisöllisyyttä ja aktivoi kyläläisiä harrastamaan yhdessä. Tulevaisuudessa aittakahvilaa voisi hyödyntää työllistämällä nuoria kesäkahvilassa. Alueelle on suunniteltu toteutettavaksi frisbeegolfrata, aittakahvilarakennuksen parantaminen, ulkokatoksen peruskorjaus sekä kokko- ja nuotiopaikan parantaminen. Hankkeen toteutusaika kestää vuoden 2017 loppuun.

 

Lempäälän Nuorisoseura ry:n kesäteatterin katsomokatoshankkeelle on puollettu  38,8 prosentin julkinen tuki, suuruudeltaan 17 400 euroa.

Hankkeen tavoitteena on lisätä katsojamäärää Lempäälän Nuorisoseuran kesäteatterissa. Rakentamalla teatterin katsomoon sadekatos voidaan yleisölle tarjota viihtyisät olosuhteet sateisella säällä. Jo viime kesän Sotahevonen-näytöksissä käytössä ollut katettu katsomo Hakkarin kartanon puistossa palvelee myös muita teatteritilassa järjestettäviä tapahtumia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?