Uusia, mutta tuttuja kasvoja seurakunnassa

Soppaa ja sointuja seurakuntatalolla kerää väen yhteisen pöydän ääreen

Inka Valtamo ja Halti Huhtala ovat Vesilahden seurakunnan tuoreet kasvot. Kuva: Katariina Onnela

Vesilahden seurakunnan toimissa on tapahtunut liikehdintää. Kaksi uutta, mutta tuttua kasvoa on liittynyt tänä syksynä remmiin. Inka Valtamo on tuttu muun muassa diakonia- ja lähetystoimikunnan puheenjohtajan paikalta, mutta nyt hän toimii vs. perhediakonina. Hän teki diakonian viransijaisuutta Vesilahden seurakunnassa myös 90-luvun alussa. Inka Valtamon tapaa päiväkerhoissa ja perhekerhoissa, omaishoitajatoiminnassa, Pappilan torstaikahveilla ja kertaluontoisilla visiiteillä monissa muissa seurakunnan toiminnoissa. Hänen vastuualueellaan on myös seurakunnan tiedotusta.

Vs. nuorisotyönohjaaja Halti Huhtala on Vesilahden seurakunnan työntekijänä joulukuulle asti. Hänet löytää muun muassa nuortenilloista ja vetämästä isoskoulutuksia sekä pian alkavaa rippikoulua. Halti Huhtala on seurakunnassa tuttu kahden kesän ajalta Vesilahden kesäripareilta.

Syksyn uutuutena seurakunnassa järjestetään joka kuun ensimmäisenä torstaina järjestettävä Soppaa ja sointuja. Seurakuntatalolla toivotetaan aamupäivällä tervetulleeksi yhteisen pöydän ääreen perheet, seniorit ja kaikki, joilla on päivällä hetki aikaa yhteiselle ruokailuhetkelle.

Inka Valtamo kertoo, että Soppaa ja sointuja- aamupäivään toivotaan ilmoittautumista puhelimitse tai sähköpostilla edelliseen tiistaihin mennessä. Niin varmistetaan, että kaikille riittää ruokaa ja toisaalta hävikki pysyy kurissa. Ruokailun hinta on aikuisilta kolme euroa ja lapsilta kaksi euroa. Hinta sisältää myös jälkiruokakahvit. Ruokailun lisäksi ohjelmassa on yhteinen hiljentymishetki, musisointia ja leikkiä. Vieraitakin saattaa piipahtaa.

Seurakunnan syksy ohjelmineen on juuri pyörähtänyt käyntiin muun muassa perhekerhojen ja päiväkerhojen osalta. Moneen menoon pääsee vielä mukaan ja Inka Valtamo vinkkaa, että esimerkiksi tiistain aamupäiväpäiväkerhossa on vielä tilaa perheen pienimmile.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?