Miikka Kuusela: ”Vihdoinkin tositoimiin”

Jääkiekon Mestis alkaa tänä vuonna noin kaksi viikkoa totuttua myöhemmin. Syy aloituksen viivästymisessä on lähinnä uusi kilpailumuoto Suomen cup, jolle seuraväki on antanut psotiivista palautetta, mutta toisaalta sarjan aloituksen siirtyminen syys-lokakuun taitteeseen aiheuttaa lievää harmitustakin.
– Vihdoinkin päästään tositoimiin, odottavan aika kävi jo vähän pitkäksi, tuumaa LeKi-piiskana toisen perättäiskautensa aloittava Miikka Kuusela.
LeKin harjoituspeliotteet ovat tiivistyneet ja parantuneet, mitä lähemmäksi sarjan startti on tullut. Selkeänä päämääränä lempääläisjoukkueella on selvitä kahdeksan parhaan joukkueen sakkiin ja sitä myötä edetä pudotuspeleihin muutaman välivuoden jälkeen.
– Meillä on pljon nuorta pelaajapotentiaalia, joten olisi ensiarvoisen tärkeää saada hyvä alku sarjaan, sanoo Kuusela.
Kisa kohtaa sarja-avauksessa Heinolassa Peliitat perjantaina 29. syyskuuta, kotiavaukseen saapuu päivää myöhemmin sarjan suursuosikki TuTo. Espoo United tulee Hakkariin keskiviikkona 4.10.
– Sellainen kutina on, että sarja on entistä tasaisempi. Pelit menevät taas ristiin rastiin, Kuusela aprikoi.
Kajaanin Hokki jäi Mestiksestä pois konkurssin takiua, tilalle nostettiin potentiaalinen yllättäjä Imatran Ketterä.
Kisan pelaajarosteri koostuu nuorista lupauksista, jos toki kokenuttakin kaartia löytyy. Viimeiseen treenipeliin Kuusela kokosi ”isi-ketjun” kokeneista Tommi Välimaasta, Ossi Pellisestä ja Antti Kangasniemestä. Kullakin heistä on jo jälkikasvua.
– Isi-ketjulta odotan tehoja ja johtajuutta. Muutenkin suunnitelmana on rakentaa ketjuja seurapohjalta eli esimerkiksi HPK-juurisista oma ja Tappara-juurisista omansa.
LeKillä on omia sopimuspelaajia parisenkymmentä. Treenipeleissä mukana on viilettänyt myös Kisan junnuista Tapparaan lähtenyt Jere-Matias Alanen. Myös lempääläinen Joona Luoto saattaa Tapparan liigatiimistä käväistä Lempäälässä lainalla.
– Vauhtia, taistelua ja värikästä peliä, teesittää Kuusela kolmeen pointtiin, mitä yleisöllä on tulevalla kiekkokaudella odoettatavissa Hakkarin lehtereillä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?