Valtuustoaloite Vesilahden ja Lempäälän välisestä kevyen liikenteen väylästä

Vesilahden kokoomuksen valtuustoryhmä teki kunnanvaltuuston kokouksessa 25. syyskuuta valtuustoaloitteen kevyen liikenteen väylästä Vesilahden ja Lempäälän välille. Aloitteessa todetaan, että Vesilahden kunnan olisi aloitettava neuvottelut Lempäälän kunnan kanssa kevyen liikenteen väylän reittisuunnittelusta, kaavoittamisesta ja kustannusarvion tekemisestä. Väylää ehdotetaan välille Toutosentien ja Vesilahdentien risteys, Rautialantien ja Vesilahdentien risteys.

Kristiina Pispala esitti Vesilahden kokoomuksen valtuustoaloitteen kevyen liikenteen väylästä Lempäälän ja Vesilahden välille. Kuva: Kari Pusa

Perusteluissa todetaan, että kevyen liikenteen väylän myötä asiointiliikenne kahden kunnan välillä lisääntyisi. Se lisäisi liikkumista ja olisi siten ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Myös matkailu lisääntyisi Pyhäjärvi-reitin kehittämisen myötä.

Hanke kevyen liikenteen väylästä tukisi sekä ELY-keskuksen viisaan ja turvallisen liikkumisen suunnitelmaa että Vesilahden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelmaa, valtuustoaloitteessa todetaan.

Turvallisuusseikat tulevat esiin valtuustoaloitteen perusteluissa useampaan otteeseen. Vesilahdentiellä lisääntynyt kevyt liikenne lisää liikenneonnettomuuksien riskejä, koska tienpiennar on kapea. Lisäksi liikenne Mantereentien suunnasta Vesilahteen päin olisi turvallisempaa.

Valtuustoaloitteessa todetaan, että kahden kunnan yhteinen hanke olisi helpompaa nostaa osaksi Pirkanmaan kuntien MAL-sopimusta. Se taas helpottaisi hankkeen toteutumista ja rahoitusta.

Kevyen liikenteen väylästä on perustettu myös kuntalaisaloite, joka on kerännyt yli 250 nimeä. Aloitteen voi edelleen allekirjoittaa kuntalaisaloite.fi -palvelussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?