SM-ralli saapuu Lempäälään

Kisakeskus RealParkissa, Ideaparkissa erikoiskoe

Punaisella merkitty tie ja alue sekä sinisellä merkitty alue on suljettu perjantaina 29. syyskuuta klo 6-23. Kulku on sallittu vihreillä nuolilla merkityillä väylillä.

Nyt jos koskaan on loistava mahdollisuus päästä seuraamaan lähituntumasta, miten rallia ajetaan.
SM-rallin päätöskisa tulee lähelle RealParkin toimiessa rallin kisakeskuksena tulevana perjantaina ja lauantaina.
Ralli starttaa perjantaina Ideaparkin erikoiskokeella klo 18.31. Laatuaan ensimmäinen kauppakeskuksessa ajettava EK kurvaillaan Ideaparkin eteläpäädyn alueella.
Kauppakeskuksen ovelta on EK:lle matkaa vain muutama kymmenen metriä, joten rallia on helppo lähteä seuraamaan vaikka koko perheen voimin.
– On todettava, että jos kilpailukeskuksen tarjoamia palveluja joskus moititaan suppeiksi, niin tuskin tällä kertaa. Halusitpa hankkia rallimatkallasi kaivinkoneen tai jotain pienempää, kaikkea löytyy, toteaa Ossi-Veikko Takala Tampereen Urheiluautoilijoista.
RealPark–Lake City Ralli käsittää 10 erikoiskoetta ja yhteensä 120 EK-kilometriä. Perjantaina ajetaan 3 ja lauantaina 7 erikoiskoetta.

Päätöskisassa tunnelma tiivistyy, sillä kisassa jaetaan puolitoistakertaiset SM-pisteet, jotka aina lisätään loppupisteisiin, kun taas aiemmista kuudesta osakilpailusta huomioidaan vain viisi parasta. Jännitettävää riittää, sillä kisassa taistellaan kärkipaikoista.

Rallitapahtuma aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen. Vapaat kulkureitit voi katsoa alla olevasta grafiikasta.

Teksti: Kari Pusa
Kuva: Jarno Saari
Grafiikka: Soile Virtanen

Savon EK on legendaarinen soratie. Näin taittuu Savon tiukka ensimmäinen mutka.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?