Lempääläläisille melojille menestystä Suomen Cupissa ja nuorisomestaruuskilpailuissa

Hämeenlinnan Ahvenistonjärvellä melottiin 16. syyskuuta tämän kauden viimeinen Suomen Cupin osakilpailu. Cupissa oli tänä vuonna kaikkiaan 12 osakilpailua, joissa kussakin oli useita lähtöjä ja matkoja. Kilpailuista osa oli ratamelontakilpailuja ja osa maratonmelontakilpailuja. Kisoja järjestettiin Tampereen Kaukajärvellä, Kangasalla, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Turussa, Porissa ja Tammisaaressa.

Mirko Nummela harjoittelee maratonrantautumista Kangasalla. Kuva: Mika Nummela

Viimeisen kisan jälkeen melontaväki kokoontui gaalaan, jossa jaettiin Cupin palkinnot. Lempääläläinen meloja Miska Nummela voitti 12-vuotiaiden poikien Cup-mestaruuden ja veljensä Mirko oli 10-vuotiaiden sarjan kolmas.

Myös Lahdessa elokuun alussa melotuissa nuorisomestaruuskilpailuissa tuli menestystä. Miska Nummela sai pronssia kolmessa eri lähdössä:12-vuotiaiden poikien 200-metrillä ja 2500-metrillä ja 16-vuotiaiden poikien nelikössä, jossa matka oli 500 metriä. Nuorisomestaruuskilpailut ovat alle 16-vuotiaiden suomenmestaruuskilpailuja vastaavat kisat.

Molempien melojien ikäsarja vaihtuu ensi kaudella. Mirko siirtyy 12-vuotiaisiin ja Miska 14-vuotiaisiin. 14-vuotiaiden sarjassa saa kilpailla täysimittaisella kilpakajakilla. Miskalle sellainen hankittiin viime syksynä ja hän on harjoitellut sillä tänä kesänä, ja osallistunut jo muutamaan 14-sarjan kilpailuunkin.

Miska Nummela meloi maratonin nuorisomestaruuskilpailuissa Porissa. Kuva: Mika Nummela

Tampereen Vihurin nelikko Lahden nuorisomestaruuskilpailuissa. Melojat Miska Nummela, Elias Vikström, Tuomas Marenk ja Otso Eskonen. Kuva: Mika Nummela

Teksti: Marjo Puro

Kuvat: Mika Nummela

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?