Valtuustoaloite maksuttomasta ehkäisystä nuorille

37 Lempäälän kunnanvaltuutettua jätti Totti Hämäläisen (kok.) ensimmäisenä allekirjoittaman valtuustoaloitteen alle 25-vuotiaiden nuorten maksuttoman ehkäisyn edistämiseksi.

Keskiviikkona 27. syyskuuta jätetyssä valtuustoaloitteessa sen allekirjoittaneet valtuutetut esittävät, että Lempäälä selvittää talousarvion laadinnan yhteydessä ehkäisyn kustannus- ja hyvinvointivaikutuksia sekä mahdollisuutta kustantaa maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille kuntalaisille.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittavat, että kunnat tarjoaisivat maksuttoman ehkäisyn alle 20-vuotiaille.  Useassa kunnassa on tehty aloite maksuttoman ehkäisyn tarjoamiseksi joko alle 20- tai 25-vuotiaille nuorille.

Maksuton ehkäisy tehostaa nuorten seksuaaliterveyttä, vähentää sukupuolitartuntoja ja vähentää aborttien määrää.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>