Lempäälä otti aikalisän Kuljun pientenlastentalossa

Kuljun kartanon viereiselle tontille on kaavailtu pientelastentaloa, jossa olisi tilat päiväkodille, kirjastolle j apäivätoiminnalle sekä liikuntasali ja tilat kokoontumisille ja ruokailulle. Kuva: Erkki Koivisto

 

 

 

Lempäälän kunnanvaltuusto päätti ensimmäisessä kokouksessaan Virta-kampuksen Virta-salissa keskiviikkona 27. syyskuuta, että Kuljun Ruusa-nimellä tunnettua Kuljun pientenlastentalohanketta ei jatketa, koska sitä ei pystytä kokonaisuudessaan jatkamaan sille osoitetulla määrärahalla. Kunnanjohtaja Heidi Rämön mukaan valtuuston talousarvioon hyväksymä noin 5,2 miljoonan määräraha olisi ylittynyt yli miljoonalla.

Yksityistä toimijaakaan Kuljun kartanon viereiselle kunnan tontille ei ainakaan tässä vaiheessa kilpailutuksella haeta, vaan valtuuston kokouksen katkaisseiden valtuustoryhmien välisten neuvottelujen jälkeen yksimielisesti asiasta päättänyt ja lähetekeskustelun käynyt valtuusto edellyttää kokonaissuunnittelua Kuljun alueen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tulevaisuudesta ja palveluverkon suunnitelmasta.

Kunnanhallituksessa Kuljun Ruusa -hankkeesta äänestettiin tiukoin 6–5  luvuin 18. syyskuuta. Tuolloin hankkeelle yksityisen toimijan hakemisen kannalla olivat Heikki Hakala (kok.), Minna Rajamäki (kesk.), Tuukka Liuha (kesk.), Veijo Niemi (peruss.), Päivi Söderström (kok.) ja Jocka Träskbäck (kok.). Hävinneen kannan, jossa esitettiin tontille ideakilpailua hankkeen toteuttamista tarkistetun palvelutarpeen perusteella, puolesta äänestivät kunnanhallituksessa Maria Päivänen (sd.), Pauliina Alenius (vihr.), Riku Floman (vas.), Piia Nurmela (kd.) ja Kari Virtanen (sd.).

Kunnan talousjohtaja Kari Auvinen oli Rämön kanssa samoilla linjoilla: kunnan on pyrittävä kattamaan vuosikatteellaan tulevat investoinnit.

– Koko investointiohjelmaa on kriittisesti arvioita. Osa hankkeista voidaan priorisoida, myöhentää, karsia, jopa jättää toteuttamatta, hän evästi valtuustoa.

Sivistysjohtaja Nina Lehtinen totesi alustuksessaan, että pienten lasten lukumäärässä on meneillään väliaikainen notkahdus, ja tällä hetkellä riittävästi paikkoja kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Satu Kosola (vas.) ja usea muu valtuutettu toivoi puheenvuoroissaan Kuljun alueen palvelutasoselvityksen tekemistä kiireettömästi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>