LeKille räväkkä alku Mestiksessä

Kuva: Elina Kuivalainen
Jere-Matias Alanen on viikon hokiäijä. Lempäälässä edelleenkin asuva ja Kisan junnuissa C-nuoriin asti kiekkoillut Alanen kokosi peräti viisi tehopistettä avausviikonloppuna.

Peliitat – LeKi 2 – 4, LeKi – TuTo 2 – 3 JA
Pelien henget: Lempäälän Kisa avasi 11. perättäisen kautensa jääkiekon Mestiksessä räväkästi. Heinolasta kuittaantui kovan taistelun jälkeen täysi pistepotti ja kotiavauksestakin herui ankaran kirivaihteen jälkeen piste. Lempääläiset toivoivat vahvaa sarjan avausta, joka neljän pisteen myötä toteutui.
Heinolassa Kisa ratkaisi päätöserässä täyden pistepotin, Lempäälässäkin päätöserä oli Kisan paras, kun se nousi kahden maalin takaa tasoihin. TuTo-peli ratkesi 13 sekuntia ennen jatkoajan loppua LeKi-pakin lievään hassiin, josta TuTon aikanaan Kisassakin pelannut Aki Juusela armotta rokotti.
Sankarit: Onnistujia oli kahdessa ensimmäisessä ottelussa ilahduttavan useita. Perjantaina maalilla pelasi Ukko-Pekka Luukkonen mainion ottelun, TuToa vastaan Christian Heljanko oli aika ajoin suorastaan maaginen. Maaleja ja pisteitä merkittiin useaammalle eri pelaajalle, eritoten joukkueen nuorisokaartille pisteille pääsy heti avausviikonloppuna on erinomaisen tärkeää. Otto Mäkinen teki kaksi maalia, Jere-Matias Alanen kokosi peräti viisi tehotäplää, Topias Haapanen väläytteli ratkaisuvalmiuttaan ja pakistosta 17-vuotias Tappara-laina Toni Utunen esitti äijämäisiä otteita.
Kommentit: – Joukkueen sitkeyteen olen tosi tyytyväinen. Olimme kaksi erää TuTon pihdeissä ja maalivahtimme piti meidät mukana pelissä. Alussa kaksinkamppailuissa ja luistelussa olimme turkulaisia selkeästi heikompia, mutta oman tekemisen nosto pelin aikana oli ilahduttavaa, jutusteli kotipelin jälkeen Kisa-piiska Miikka Kuusela semityytyväisenä saavutettuun yhteen pisteeseen.
– Joukkue ei kyennyt tappamaan peliä hallitsemissamme kahdessa erässä, torjunnatkin kertoivat alkupelin ylivoimastamme. LeKi tarttui tilaisuuteensa miehekkäästi, pudotteli puolestaan TuTo-käskijä Miika Elomo viitaten Heljangon 46 torjuntaan oman veskarin Julius Pohjanoksan 24 koppiin verrattuna.
Oho!: Toisessa erässä erotuomareiden halutessa astua valokeilaan, oli Kisan jäähypenkillä ruuhkaa, kun viisi LeKi-peluria kökötti samaan aikaan rangaistuksiaan.
Oho 2!: Toni Utusen ja Otto Mäkisen nostettua Kisan TuToa vastaan kahden maalin takaa tasoihin, oli lempääläisillä loistosauma iskeä johtomaalikin, kun konkariduo Antti Kangasniemi ja Tommi Välimaa kieputti Välimaalle mahtipaikan. Loistavasti taas kerran taistelleen Välimaan napakka kuti osui TuTo-veskari Pohjanoksan olkavarteen.
Yleisö: Lempääläisittäin mukavat 302 silmäparia seurasi Hakkarin avausta. Mikä hienointa, junnukööri piti fanikatsomossa mukavaa metakkkaa ja lauleskeli nasevia kannustuslauluja. Tällaista menoa lisää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?