Maastojuoksuviestin voitto Lempäälään

LeKi Yleisurheilu oli maastoviestin ylivoimainen voittaja. Kuva: Timo Reunanen

9–15-vuotiaiden sisulisämaastoviesti juostiin Toijalassa.  Maastoviesti koostuu kahdeksasta osuudesta. Osuus oli 1,3 kilometriä. Joukkueita oli lähtöviivalla 21, joista neljä Lempäälästä. LeKi Yleisurheilu oli suurimmalla joukolla mukana.

LeKi:n ykkösjoukkue nousi kisan kärkeen jo alkuosuuksilla, kasvatti eroa muihin ja otti lopulta yli minuutilla voiton. Mestaruusjuhlat olivat valmiit, kun ankkuri Atte Urvanta lasketteli maaliin kokonaisajassa 44,30. Muut voittajajoukkueen juoksijat olivat Aino Aalto, Eerik Ruuti, Iina Niemelä, Eelis Kuusjärvi, Nora Kytäjä, Eetu Komu ja Helmi Karjainen. LeKi:n kakkosjoukkue oli kahdeksas, kolmonen 14. ja nelonen 18.

Kauden kisat Hämeen piirissä osoittivat, että kestopuolen valtikka on LeKi Yleisurheilulla. Lisäksi kun piirin ykkösosaaja Veli-Matti Ranta teki maastoviestijoukkueiden kokoamisen taustatyön, niin LeKi hallitsee lajia sekä radalla että sen ulkopuolella.

LeKi Yleisurheilu oli vahvalla joukkueella mukana myös valtakunnallisen Flying Finns -kisasarjan finaalitapahtumassa Kuortaneella. Maastofinaalissa LeKi oli kolmanneksi paras seura. Vuoden 2017 kokonaiskilpailun sijoitus oli viides. Edellä olivat vain suurseurat Jyväskylän Kenttäurheilijat, Lahden Ahkera, Tampereen Pyrintö ja Turun Urheiluliitto. Kaikkiaan pisteille pääsi 288 seuraa.

Kuortaneen maastokisan henkilökohtaisilla matkoilla palkintosijoille ylsi usea LeKi-urheilija. Voittoon juoksivat Nora Kytäjä (T13), Santtu Heikkinen (P15) ja Leevi Keronen (M17). Heikkisen ja Kerosen lisäksi sarjassaan kokonaiskilpailun voitti Eero Ranta (P11).

LeKi Yleisurheilun Iina Niemelä ja Ella Noora Haapalehto olivat mukana maastojuokusun perinteisessä Lidingöloppetissa Ruotsissa. Niemelä oli T10-sarjan kisan kahdeksas ja Haapalehto T12-sarjan yhdeksäs. Kaikissa nuorten sarjoissa osallistujia oli satamäärin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?