Kiinteistöveroprosentteihin hienoisia korotuksia

Lempäälä jatkaa nykyisellä 20,5 %:n tuloveroprosentilla vuonna 2018

Lempäälän työväenyhdistyksen ja muiden yleishyödyllisten yhteisöjen erilliseksi kiinteistöveroprosentiksi esitetään nollaa vuodelle 2018. Kuva: Jussi Saarinen/L-VS arkisto

Lempäälän kunnan tuloveroprosenttiin ei ole olla esittämässä muutosta vuodelle 2018. Lempäälän kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunta jatkaa nykyisellä 20,5 prosentin tuloveroprosentilla myös ensi vuonna.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että vuonna 2018 yleisenä kiinteistöveroprosenttina peritään 1,03 prosenttia nykyisen 0,95 prosentin asemasta. Vakituisten asuntojen kiinteistöveroprosenttia kunnanhallitus esittää pidettäväksi ennallaan 0,45 prosenttina. Nousua tulisi muiden kuin vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosenttiin 1,00 prosentista 1,03 prosenttiin. Asuntotarkoitukseen kaavoitetun rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistöveroprosentti säilyisi ennallaan 3,00 prosentissa.

Kiinteistöverojen nostoesitykset perustuvat hallituksen esitysluonnokseen uusien kiinteistöverojen ylä- ja alarajoista. 1,03 prosenttia on esityksen mukainen uusi alaraja yleiselle kiinteistöverolle sekä muiden kuin vakituisten asuinrakennusten kiinteistöverolle.

Lempäälän vuoden 2017 talousarvion kokonaisverotuloarvio on 91 650 000 euroa. Myös vuoden 2018 verotuloennuste 94 300 000 euroa on kevään raamisuunnitteluvaihetta suurempi. Kiinteistöveron tuloarvio vuodelta 2018 on runsaat 5,5 miljoonaa euroa.

Yksi kommentti

  1. Ahti Granat

    Mitenkähän pääsisi yleishyödylliseksi kiinteistönomistajaksi? Vai johtuuko tasaverona perittävä kiinteistövero juuri siitä, että normiasuminen onkin erityishyödytöntä?

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>